Naslovnica knjige Carla - Skrivno življenje, ki dviguje veliko prahu. Foto: EPA
Naslovnica knjige Carla - Skrivno življenje, ki dviguje veliko prahu. Foto: EPA
Carla Bruni
Res zanimivo - na isti dan, torej v sredo, je izšla še ena biografija francoske prve dame, ki pa sta jo Michael Darmon in Yves Derai spisala v sodelovanju s Carlinimi sodelavci. Foto: EPA
Zakonca Sarkozy
Kakšno je življenje zakoncev Sarkozy za zaprtimi vrati njune sobe? Foto: EPA

Raziskovalna novinarka Besma Lahouri je izdala neavtorizirano biografijo 42-letne zvezdnice, ki se je iz manekenke in pevke preobrazila v elegantno ženo francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja. A Carla naj bi imela dva povsem različna obraza, saj se v javnosti kaže kot dobrodelna, vdana, izobražena gospa, v resnici pa gre za pravo koristolovko, ki ji je mar le zase, poroča Independent.

V knjigi Carla - Skrivno življenje, ki je Elizejski palači ni uspelo ustaviti pred objavo, se Lahourijeva osredotoča na njeno razburkano ljubezensko življenje, tudi z mnogimi zvezdniki, kot sta bila Mick Jagger in Eric Clapton, in trdi, da si je dala v mladosti lepotno popraviti nos - korak, ki ga Carla nikoli ni priznala. A kljub mnogim zvezam naj ne bi bila "požiralka moških", saj z nekdanjimi partnerji ohranja dobre odnose - "kot pajek, ki kaže svoj ulov v mreži", piše.

Prava "armada" moških
Prav zato naj bi se večkrat sprla z Nicolasom, s katerim sta se po kratkem poznanstvu poročila leta 2008. "On se mora vsak dan soočati z 'goro' njenih nekdanjih fantov. Pevci, filozofi, odvetniki, poslovneži, novinarji, politiki. Organigram njenih nekdanjih ljubimcev je zelo razvejan," trdi Lahourijeva, ki je zapisala celo, da so se prvemu paru Francije med lanskimi počitnicami pridružili tudi tri Carline nekdanje ljubezni. Zavrgla pa je namige o tem, da sta si lani oba privoščila skoke čez plot.

Resnejše so obtožbe o tem, da je njen sklad za boj proti aidsu le krinka, mlatenje prazne slame, saj naj bi bila Brunijeva tako brezbrižna do dobrodelnega dela, da jo krogi blizu nje kličejo kar "Antidiana". Podobni očitki so se sicer v francoskih medijih že pojavljali.

Bitka za najbolj seksi prvo damo
Novinarka se je pogovarjala z več kot sto ljudmi, mnogih sočnih izjav pa zaradi nevarnosti tožb ni uporabila. Zapisala pa je še eno stvar: Carlin najbolj boleči trn v peti je - ameriška prva dama Michelle Obama, saj je menda obsedena s tem, kako jo zasenčiti. "Carla meni, da je Michelle edina, ki lahko tekmuje z njo za naslov najbolj privlačne in elegantne prve dame sveta," trdi knjiga - in gre še dlje: menda naj bi prav "ledeni" odnosi med prvima damama pripeljali celo do napetih razmer med obema državama in predsedniškima delegacijama.

Michelle naj bi Brunijevo namreč spregledala, zato ne želi, da bi jo mediji preveč povezovali z njo in njun odnos označevali kot prijateljski. "Michelle ni naklonjena 'zvezdništvu' med prvimi damami. Prav zato je julija lani, med zasedanjem skupine G-8, svoj prosti čas raje kot s Carlo preživela s Sarah Brown. Nicolas in Carla v očeh zakoncev Obama nista ravno ugledna družba."

Kdo torej je Carla?
Zaradi vsega zapisanega se Lahourijeva zaveda, da bo takšen portret Brunijeve mnoge Francoze šokiral, a je prepričana, da je prikazala njeno pravo podobo: "Francozi ne poznajo svoje prve dame. Mislim, da Carla v resnici še ne pozna niti sama sebe. V zadnjih dveh letih se je povsem spremenila, na novo napisala svojo življenjsko zgodbo. Takšna, kot se kaže v javnosti, zagotovo ni tudi zasebno."