Celine Dion in Rene Angelil sta skupaj srečna že več kot dve desetletji, zdaj pa pričakujeta drugega otroka. Foto: EPA
Celine Dion in Rene Angelil sta skupaj srečna že več kot dve desetletji, zdaj pa pričakujeta drugega otroka. Foto: EPA

Kot je povedala pevkina tiskovna predstavnica Murielle Blondeau, sta Celine Dion in njen mož Rene Angelil presrečna, da se jima bo izpolnila želja po drugem otroku. Njun prvi otrok, sin Rene-Charles, je star osem let; rodil se je 25. januarja 2001.

Celine je tako kot prvič tudi tokrat zanosila z zdravniško pomočjo. Tudi tokrat se je za poseg odločila v isti kliniki v New Yorku kot pred osmimi leti, ko je zanosila s pomočjo umetne oploditve.

Najuspešnejša kanadska pevka vseh časov
Celine Dion je odrasla v Quebecu v revni družini kot najmlajša izmed 14 otrok. Že kot najstnica je zaslovela v francosko govorečem svetu, potem ko je njen takratni menedžer in prihodnji mož Angelil zastavil svoj dom, da bi lahko financiral njeno prvo ploščo.

Leta 1988 je zmagala na Evroviziji kot predstavnica Švice (odtlej predstavnikom te države ni več uspelo zmagati na izboru), dve leti kasneje pa se je z albumom Unison v angleškem jeziku uveljavila tudi v Severni Ameriki in drugod po svetu. Postala je ena najuspešnejših izvajalcev v skupini popglasbe in najbolje prodajana kanadska izvajalka vseh časov.

Leta 1999 se je Dionova kljub cvetoči karieri odločila za umik iz javnega življenja, da bi si ustvarila družino in preživela več časa s soprogom, ki je zbolel za rakom. Tri leta kasneje se je uspešno vrnila in podpisala triletno pogodbo za nastopanje v hotelu Caesars Palace v Las Vegasu.