42-letna Celine in 68-letni Rene Angelil imata zdaj tri sinove. Foto: EPA
42-letna Celine in 68-letni Rene Angelil imata zdaj tri sinove. Foto: EPA

42-letna kanadska pevka, ki je rodila v soboto v Palm Beachu na Floridi, je pred dnevi za francosko revijo Gala pojasnila, da "oba malo norita" zaradi izbire imen. Vsakdo, ne samo njen mož Rene Angelil, je imel namreč svoj predlog - mati glasbenice je želela, da vnuka dobita francoski imeni, njun starejši sin Rene-Charles je navijal za ameriške vzdevke itd.

Na koncu sta Celine in Rene izbrala ime Eddy, po pevkinem prvem producentu in dobrem prijatelju Eddyju Marnayju, ki je zaslužen za Celininih prvih pet albumov. Njena tiskovna predstavnica je dejala, da ji je bil kot oče in da "je imel velik vpliv tako na Celine kot na Reneja".

Drugi fantič, Nelson, pa je ime dobil po južnoafriškem nobelovcu Nelsonu Mandeli, ki ga je Dionova spoznala pred dvema letoma na turneji po Južni Afriki. "Rene je dejal, da je že nekaj minut, ki sta jih preživela z njim, naredilo velik vtis nanju, ker je tako velik človek," je v sporočilu za javnost zapisala tiskovna predstavnica. Tako pevka kot novorojenčka so že doma - v sredo so jih iz bolnišnice pospremile tri Celinine sestre in mati, ki so odločene, da Celine priskočijo na pomoč pri delu z dvojčkoma.

Kot je znano, Celine prihaja iz zelo velike družine – je najmlajša od 14 otrok Adhemarja in Therese Dion, zato je tudi sama vedno sanjala o kopici otrok. Sanje so se ji skoraj podrle, ko so njenemu možu odkrili raka na grlu, zaradi česar zakoncema ni preostalo drugega, kot da otroka spočneta s pomočjo moderne medicine. Pred devetimi leti sta najprej dobila Rene-Charlesa, zdaj, po šestih umetnih oploditvah v enem letu, pa še dva korenjaka.