Petar Grašo in 31-letna Hana Huljić sta zvezo začela lani, le nekaj mesecev po tem, ko se je splitski pevec razšel s pevko Danijelo Martinović, s katero sta bila par 24 let.

Cerkveni obred je potekal v cerkvi svetega Dominika v Splitu. 31-letna Hana Huljić je nosila preprosto poročno obleko splitske modne znamke Arileo. Grašo je imel dve poročni priči – 211 centimetrov visokega Rađo, ki ima z olimpijskih iger dve medalji, bil pa je tudi večkratni evropski klubski prvak, in Tomaža Kavčiča, chefa v Gostilni pri Lojzetu na Zemonu. Po poročanju hrvaških portalov se Grašo in Kavčič poznata že več kot deset let, saj je bil Kavčič njegov mentor, ko je želel pevec skupaj s starši odpreti svojo restavracijo. Danes sodelujeta tudi poslovno, saj imata svojo serijo oljčnega olja.

Hana Huljić je pevka in hči znanega hrvaškega glasbenika Tonija Huljića. S Petarjem sta glasbeno sodelovala že leta 2016, ko sta posnela pesem Srce za vodiča. Prve govorice o naraščaju so se začele pojavljati že oktobra lani, ko je hrvaška javnost izvedela za njuno zvezo, a je Grašo te navedbe takrat zanikal. V začetku leta pa jih je le potrdil.

Stari znanec slovenskih odrov

Grašo je bil predtem kar 24 let v zvezi s še eno priljubljeno hrvaško pevko, Danijelo Martinović, s katero pa sta maja lani prekinila razmerje. Spoznala sta se leta 1995 na Dori, hrvaškem izboru za Pesem Evrovizije v Opatiji, čez dve leti pa sta postala par. Vseeno sta se le redko pojavljala skupaj v javnosti, večkrat pa sta poudarjala, da njuno razmerje ne potrebuje zakona, da bi ju ta držal skupaj.

Preden je Danijela stopila na samostojno glasbeno pot, je kariero začela v skupini Magazin. Na Evroviziji leta 1998 je Hrvaško zastopala s pesmijo Neka mi ne svane, ki jo je napisal prav Petar Grašo. Tako kot ona je bil tudi on pred pandemijo pogost gost slovenskih glasbenih odrov, kjer je občinstvo razveseljeval z uspešnicami, kot so Volim i postojim, Mjesec iznad oblaka, Nisan više ja sa njon, Ako te pitaju in mnogo drugimi.