Chris Brown je zaslovel še kot najstnik in je veljal za svetlo zvezdo na r'n'b sceni - dokler ni leta 2009 pretepel Rihanne. Foto: Reuters
Chris Brown je zaslovel še kot najstnik in je veljal za svetlo zvezdo na r'n'b sceni - dokler ni leta 2009 pretepel Rihanne. Foto: Reuters
Rihanna po Chrisovem napadu. Zvezdnika sta medtem zamere že zakopala in zvezo obnovila - nato pa se samo v zadnjem času razšla še približno desetkrat. Foto: Reuters

Ga je pa očitno negativno medijsko poročanje, ki ga je deležen zadnja leta, precej dotolklo. Tako je v petek v snemalnem studiu v Hollywoodu utrpel napad, podoben epileptičnemu, ki ga je Brown pripisal "ekstremnemu čustvenemu stresu in izčrpanosti".

Razlog za izčrpanost naj bi bile pravne zadeve in "nenehna negativnost", ki je je deležen, je povedala glasbenikova publicistka Nicole Perna za Washington Posta.

Po poročanju portala TMZ je po klicu v sili iz studiev Record Planet na kraj nemudoma pripeljal rešilec, Brown pa se je nato zavedel ter zavrnil zdravljenje in prevoz v bolnišnico.

Njegovo (priložnostno) dekle Karrueche Tran je medtem na Twitterju zapisalo, da že cel dan moli, da ima veliko skrbi in potrebuje objem.

Pogojna kazen zaradi fizičnega napada
24-letni pevec, ki je leta 2011 osvojil grammyja za najboljši r'n'b album, že vse od leta 2009 prestaja pogojno kazen zaradi fizičnega napada na svoje takratno dekle, Rihanno.

A s tem še ni konec Brownovih sodnih težav. Tako ga preiskujejo tudi zaradi majske prometne nesreče s pobegom s kraja zločina, februarja pa je policija preiskovala pretep med Brownom in pevcem Frankom Oceanom. Isti mesec je Brown popolnoma uničil svoj porsche, potem ko je skušal ubežati paparacem.

Za nameček pa je bil še zvezda stalnica rumenih tabloidov in opravljivih forumov zaradi svoje burne in nestanovitne zveze z Rihanno, s katero očitno kljub preteklosti ne moreta biti dolgo narazen.