Clooney si je po skoraj desetih letih še zadnjič nadel zdravniško uniformo Douga Rossa, lika iz Urgence, ki ga je v 90. izstrelil med zvezde. Foto: NBC
Clooney si je po skoraj desetih letih še zadnjič nadel zdravniško uniformo Douga Rossa, lika iz Urgence, ki ga je v 90. izstrelil med zvezde. Foto: NBC

Epizoda, v kateri sta se poleg Clooneyja v vlogi Douga Rossa na male zaslone vrnila nekdanja redna člana zasedbe, Noah Wyle kot dr. Carter in Eriq la Salle kot dr. Benton, je Urgenci zagotovil za kar 23 odstotkov višjo gledanost kot po navadi. Ogledalo si jo je 10,7 milijona ljudi, največ od februarja 2007.

V ZDA so jo predvajali prejšnji teden, v njej pa je kot gostja nastopila tudi Susan Sarandon v vlogi babice možgansko mrtvega dečka, ki se jo Clooney, sedaj zdravnik v bolnišnici v Seattlu, prepričati, naj daruje vnukove organe.

Potem ko se je Clooney na kratko pojavil v oddaji leta 2000 - takrat so v prizoru pokazali, kako se je nekdaj nedosegljivi samec ustalil s televizijsko partnerico Carol Hathaway (igrala jo je Julianna Margulies) - se je na veliko govorilo, da se ne bo več vrnil.

Iz Urgence med zvezde in do oskarja
Prav Urgenca, v 90. več let zapored najbolje gledana ameriška televizijska serija, je danes 47-letnega Clooneyja izstrelila med hollywoodske zvezde. Leta 1999 je nadaljevanko zapustil in začel graditi uspešno filmsko kariero, leta 2005 je dobil prestižnega oskarja za najboljšega stranskega igralca v Siriani, nominiran pa je bil tudi za najboljšo režijo in najboljši scenarij za politično osveščeni Lahko noč in srečno.

V prispevku na desni si oglejte nekaj odlomkov Clooneyjevega obiska v Urgenci.
Urgenca, ki se dogaja v urgentnem oddelku izmišljene chicaške bolnišnice, je bila leta 1995 najpriljubljenejša televizijska oddaja, vsak teden je pred zaslone pritegnila približno 32 milijonov gledalcev. Zdaj pa, ko se s 15. sezona bliža koncu, nadaljevanka vzbudi zanimanje le kakih osem milijonov ljudi na epizodo ...

Med drugimi nekdanjimi zvezdniki nadaljevanke, ki so se vrnili na male zaslone v zadnji sezoni, sta tudi Laura Innes kot neizprosna, a dobrodušna zdravnica Kerry Weaver, pa Anthony Edwards, katerega lik dr. Greene je leta 2002 umrl zaradi možganskega tumorja.

Zadnja epizoda Urgence bo na ameriških televizijah na sporedu 2. aprila.

A. K.