Pevka je na sodišču v solzah priznala svojo krivdo. Foto: Reuters
Pevka je na sodišču v solzah priznala svojo krivdo. Foto: Reuters
Courtney Love
Pevka je slovi po svojih izpadih zaradi prevelike količine zaužitega alkohola in mamil. Foto: EPA

V petek se je Courtney na sodišču znašla, ker naj bi bila pod vplivom prepovedanih substanc. Sodniku je v solzah priznala, da je uživala mamila in tako prekršila svojo pogojno kazen, ki so ji jo predpisali kar trikrat. Sodnik je 41-letni pevki dosodil, da se mora takoj vključiti v 28-dnevni program za odvajanja od mamil.

Čez mesec dni spet pred sodnika
Pevkin odvetnik Howard Weitzman ni želel razkriti, v katero ustanovo se bo Courtney podala za mesec dni.

Sodnik je tudi določil, da se mora vdova Kurta Cobaina, legendarnega pevca skupine Nirvana, na sodišču ponovno zglasiti 16. septembra, ko ji bodo sodili zaradi kršenja pogojne kazni.

Bo pevka končala v zaporu?
Sodnik je rekel, da si nekdanjo pevko skupina Hole želi videti v zaporu. "Mislim, da morate pristati popolnoma na dnu, preden se odločite, kako bo z vašo prihodnostjo," je sodnik Rand Rubin dejal Courtney, ki se je med razsodbo jokala. Rubin je dejal, da po njegovem mnenju Loveova potrebuje ali dolgo odvajanje od mamil ali dolg čas, preživet v zaporu, in dodal da bo to upošteval tudi pri razsodbi septembra.

Odločena, da se spravi v red
Po koncu sojenja je pevkin odvetnik dejal, da je njegova stranka ponovno zabredla, da pa se bo s tem tudi spopadla. "Je resna in iskrena ter precej odločna, da svoje življenje ponovno spravi v red," je povedal Weitzman.