Poznan je predvsem po divji osebnosti. Foto: EPA
Poznan je predvsem po divji osebnosti. Foto: EPA

David Lee Roth je časopisu Las Vegas Review v telefonskem pogovoru razkril, da se namerava upokojiti. "To je prvo in edino uradno naznanilo," je dejal roker in dodal, naj novico delijo s svetom. "Izjave ne bom pojasnjeval. Razlaga je v sefu," je poudaril 66-letnik, ki je v hardrockovski zasedbi "služboval" kar trikrat – med letoma 1974 in 1985, leta 1996, skupini pa se je vnovič pridružil 10 let pozneje in ostal član do njenega razhoda lansko leto, ko je umrl ustanovitelj zasedbe in kitarist Eddie Van Halen.

Eddie Van Halen je skupino ustanovil leta 1972. Foto: AP
Eddie Van Halen je skupino ustanovil leta 1972. Foto: AP

"Prisiljen sem se sprijazniti z dejstvom, kako je čas kratek, moj čas pa verjetno še krajši," je povedal glasbenik, znan po divji in energični osebnosti na odru, ob spominjanju na preminulega člana. Priznal je tudi, da je menil, da bo sam izmed vseh članov zasedbe umrl prvi – zadnjih 50 let je občinstvu dajal vse, kar je lahko. "Moja kariera je bila neverjetna, ničesar ne obžalujem," je sklenil. "Vse vas bom pogrešal," je še priznal.

Z njegovo odločitvijo naj bi bil seznanjen tudi bobnar Alex Van Halen. "Večkrat na dan se pogovarjava in se smejiva kot pirata," je delil Roth, ki je bil leta 2007 kot član skupine Van Halen sprejet tudi v Hram slavnih rokenrola (Rock and Roll Hall of Fame). Ob naznanitvi upokojitve je napovedal tudi serijo petih nastopov v Las Vegasu – zadnji se bo odvil 8. januarja.