Michelle na decembrski naslovnici britanske izdaje Elle pozira z znova povsem kratkimi lasmi. Foto: Elle
Michelle na decembrski naslovnici britanske izdaje Elle pozira z znova povsem kratkimi lasmi. Foto: Elle
Michelle s Heathom in dolgimi lasmi leta 2006 na premieri Gore Brokeback, za katero sta bila oba nominirana za oskarja. Foto: EPA

Za tovrstno pričesko so potrebne lepe obrazne poteze in močna osebnost, sicer ste hitro videti kot fant.
A kljub temu nekateri moški res težko sprejmejo ženske z deško pričesko. Vzemite na primer ljubko Michelle Williams, ki je nedavno dejala, da moški sovražijo njeno pričesko.

"Res sem postala dorasla tej pričeski - s kratkimi lasmi se počutim kot jaz. In res dolgo je, odkar sem imela dolge lase, pet let," je povedala za decembrsko številko revije Elle. "Seveda, edini ljudje, ki jim je všeč, so geji in moje prijateljice. Heteroseksualni moški enoglasno ne marajo te pričeske."
Premiera Michelle kot Marilyn
31-letna igralka in oskarjevska nominiranka je našla le eno izjemo. Michelle se je prvič odločila za povsem kratko pričesko (t. i. pixie) leta 2007, ko se je njeno razmerje s takratnim partnerjem, pokojnim igralcem Heathom Ledgerjem, začelo krhati. A oče Michelline hčerke Matilde, ki je umrl zaradi usodne mešanice zdravil januarja 2008, je pričesko očitno oboževal.
Zato morda ni nenavadno, da si je Williamsova maja lani lase znova postrigla povsem na kratko, zdaj pa je postopek ponovila še enkrat in se je na premieri svojega najnovejšega filma, Moj teden z Marilyn, prikazala sveže ostrižena.

Tudi Matildi ni všeč
Michelle je za Elle, ne ravno najbolj enigmatično, dejala: "Lase sem si postrigla za edinega heteroseksualnega moškega, ki so mu bili kratki lasje všeč, in jih nosim tako v spomin na nekoga, ki je res ljubil to pričesko."
Michelle med privrženci svoje deške pričeske nima niti hčerke, skoraj šestletne Matilde: "Matilda bi srčno rada, da bi si njena mami pustila rasti lase, a ni velike verjetnosti, da bi se to kaj kmalu zgodilo."

Michelle sicer ni edina, ki se je odločila za to drzno potezo - tudi britanski igralki Carey Mulligan in Emma Watson sta ostriženi podobno.