Obama je navdušen igralec golfa. Foto: EPA
Obama je navdušen igralec golfa. Foto: EPA
Tiger Woods
Woodsu se je življenje sesulo leta 2009, zdaj pa si želi povrniti dobro ime. Foto: EPA

"To je zgodovinski dan za golf. Dvoboj Obama - Woods v prvem krogu," je dejal strokovnjak za ta šport Tim Rosaforte, ko je opazoval njuno druženje na prestižnem igrišču Floridian Yacht and Golf Club, ki je bilo obkroženo z varnostniki. Novinarjev in fotografov niso spustili zraven.

Ameriški predsednik si je konec tedna privoščil tridnevni oddih na topli Floridi, na katerem se je sproščal predvsem s ciljanjem bele žogice v luknjo, medtem ko so njegove "ženske", žena Michelle in hčeri Sasha in Malia, raje odšle na smučanje v Kolorado.

Obama si je menda že dolgo želel odigrati partijo z Woodsom, zato je v ta namen izkoristil dela prost predsednikov dan in si privoščil "moški izlet". Odigrala sta 18 lukenj, Obama pa je enemu najbolj znanih ameriških športnikov čestital za nedavno osvojeni turnir in dejal: "Na zadnjem turnirju te je bilo res zabavno gledati. Vesel sem, ker ti je spet steklo."

Pred tem je Obama obiskal tudi legendarnega trenerja Butcha Harmona, ki je skrbel za Woodsa, ko je ta osvojil štirinajst 'major' naslovov, in se dal poučiti o določenih segmentih igre. Kot poročajo ameriški mediji, se je družba na igrišču zelo zabavala, Woods pa je že na prvi luknji pokazal svoje mojstrstvo in jo zaključil z udarcem pod parom.

Spet se skuša vrniti na vrh
Tiger Woods, drugi golfist sveta, ki je menda od novembra v zvezi z ameriško smučarko Lindsey Vonn, po katero je po poškodbi kolena, ki jo je staknila na superveleslalomu na nedavnem svetovnem prvenstvu v Schladmingu, celo poslal svoje letalo, še vedno skuša izboljšati svoj videz v javnosti. Woods je namreč vso kariero veljal za "brezmadežnega" športnika, pravi magnet za oglaševalce in vzornega moža in očeta, a je leta 2009 izbruhnil škandal, v katerem so na dan prišli njegovi mnogi skoki čez plot, tudi z dekleti sumljivega slovesa.

Takrat so mu številni obrnili hrbet, njegov zakon s švedsko lepotico Elin Nordegren pa se je končal z ločitvijo.