Elton John je že nekaj let v zvezi z Davidom Furnishem. Foto: EPA
Elton John je že nekaj let v zvezi z Davidom Furnishem. Foto: EPA

Par se je spoznal leta 1983 v Londonu, v času, ko je Elton pripravljal album Too Low for Zero. Leto pozneje, na valentinovo, sta se poročila, vendar je romanca trajala le štiri leta. Kmalu po ločitvi je pevec javno priznal svojo istospolno usmerjenost. "Zlomil sem srce nekomu, ki sem ga brezpogojno ljubil in on mene, nekomu, ki ga nikakor ne morem kriviti za nič," je v avtobiografiji Me (Jaz) John opisal ločitev. Prav avtobiografija je bila povod za pravni spor, saj je glasbenik v knjigi razkril (pre)več podrobnosti njunega zakona, o katerem sta do takrat vztrajno molčala. Ob koncu zakona sta namreč sklenila pogodbo o ločitvi, ki ju je zavezovala k molku, piše BBC.

Sorodna novica Nekdanja soproga Eltona Johna toži pevca, ker je pisal o njunem zakonu

Junija je zato Blauelova prosila za sodno odredbo, ki bi preprečila podobna razkritja v prihodnosti, pa tudi za odškodnino v vrednosti treh milijonov funtov. Po štirih mesecih je bila zadeva rešena sporazumno, je sporočil tiskovni predstavnik Eltona Johna. V skupni izjavi nekdanjih zakoncev je dejal: "Stranki z veseljem sporočata, da sta rešili ta primer na način, ki priznava potrebo Renate po zasebnosti." Dodal je še, da 67-letna Blauelova priznava, da je glasbenik v zadnjih 30 letih do nje ravnal dostojanstveno in spoštljivo ter ji vedno z veseljem pomagal. "V prihodnosti ne bosta razpravljala drug o drugem ali o zakonski zvezi in ne bosta več komentirala primera," je poudaril predstavnik.

Ponovne težave z duševnim zdravjem

Razkritje podrobnosti zakonskega življenja naj bi še poslabšalo dolgotrajne težave z duševnim zdravjem 67-letnice, vključno z depresijo in tesnobo, kar je tudi zmanjšalo zanimanje medijev zanjo, so poudarili odvetniki Blauelove. Pevčeva pravna ekipa je medtem trdila, da so podrobnosti v knjigi in filmu Rocketman javno znane in da se ločitveni sporazum nanaša "le na zasebne in zaupne zadeve".