Njegova turneja naj bi se spreminjala v enega izmed daljših glasbenih slovesov v zgodovini. Foto: Reuters
Njegova turneja naj bi se spreminjala v enega izmed daljših glasbenih slovesov v zgodovini. Foto: Reuters

Glasbenik Elton John je že leta 2018 napovedal svojo poslovilno turnejo Farewell Yellow Brick Road, ki pa jo je moral lani zaradi pandemije covida-19 prestaviti. Čeprav bi moral konec septembra nastopiti v Københavnu in se tako vrniti na koncertne odre, pa se to ne bo zgodilo.

"Proti koncu poletnega oddiha sem na trdi podlagi nerodno padel. Od takrat sem v kolku čutil veliko bolečino in nelagodje," je 74-letni pevec zapisal na družbenih omrežjih in dodal, da je imel kljub intenzivnemu zdravljenju močnejše bolečine in vedno večje težave s premikanjem. Poškodba ga je tako prisilila, da je evropske datume prestavil na leto 2023.

"Da ne bo prišlo do dolgoročnih zapletov, so mi svetovali, naj grem čim prej na operacijo," je britanski pevec, ki je novico sporočil z veliko žalostjo in težkim srcem, delil s svojimi oboževalci. "Hodil bom na program intenzivne fizioterapije, ki bo zagotovil popolno okrevanje in premikanje brez bolečin," je še zagotovil pevec, ki ima za seboj že več kot 50 let kariere, čigar turneja pa naj bi se spreminjala v enega izmed daljših glasbenih slovesov v zgodovini.

Nadaljeval bo naslednje leto v Združenih državah Amerike. Foto: EPA
Nadaljeval bo naslednje leto v Združenih državah Amerike. Foto: EPA

Čakanje ne bo zaman

Prejemnik petih grammyjev bo pred operacijo vseeno nastopil na dogodku Global Citizen, ki bo 25. septembra. "Dobrodelne prireditve ne želim razočarati," je priznal Elton John, ki bo 22. oktobra izdal novi album The Lockdown Sessions. Poudaril je, da se nastopanje s samo petimi pesmimi vseeno močno razlikuje od triurnega koncerta, ki bi ga sicer imel vsak večer.

"Življenje na cesti" sicer namerava nadaljevati januarja naslednje leto, vrnitev naj bi proslavil z nastopom v New Orleansu. "Srce se mi para, da vas moram pustiti čakati," je še napisal v objavi, a obljubil, da bo poskrbel, da se bo čakanje izplačalo.