Katie oz. Jordan je ena najbolj opravljanih oseb v britanskih rumenih medijih. Foto: Reuters
Katie oz. Jordan je ena najbolj opravljanih oseb v britanskih rumenih medijih. Foto: Reuters
Operni bal na Dunaju

Tradicionalni ples v dunajski operi prirejajo vse od leta 1877, na njem pa se urejeni od glave do pet vsako leto predstavijo predstavniki avstrijske (in nemške) družbene smetane, kot so bogati poslovneži, politiki in znani ljudje iz sveta zabave.

Ni mogla plačati 16.000 evrov za zamudo
Pozornost medijev vsako leto privabi predvsem tuja zvezdnica, ki jo na ples povabi danes 77-letni poslovnež Richard Lugner. V preteklosti so ga tako pod roko že držale Pamela Anderson, Paris Hilton, Dita von Teese in Nicollette Sheridan, tokrat pa je v avstrijsko prestolnico povabil 23-letno ameriško igralko Lindsay Lohan, ki se, roko na srce, v zadnjem času bolj ukvarja sama s seboj kot s filmsko kariero.

Suhljata plavolaska je rade volje sprejela povabilo, a na Dunaj kljub temu ni prišla, saj je v Los Angelesu zamudila letalo. LiLo, kot pravijo igralki, ki je polnila časopisne stolpce tudi z lezbičnim razmerjem s Samantho Ronson, je namreč v brezcarinski prodajalni na letališču pozabila na čas. Letalo družbe British Airways, ki bi jo moralo popeljati do Londona, jo je vztrajno čakalo, tako da ji je uspelo priti na krov, a je morala kmalu z letala. Za zamudo bi morala namreč plačati 16.000 evrov, a limit na njeni kreditni kartici tega ni dopuščal, zato je morala Lindsay ostati doma.

Lugner je namesto nje gostil nemškega pevca in zabavljača Dietra Bohlena.

Avstrijski vrh in Catherine Ashton
V odsotnosti Lohanove se je v soju žarometov "sončila" britanska zvezdnica Katie Price, morda bolj poznana pod umetniškim imenom Jordan. Temnolaska, nekdanja manekenka, je v britanski družabni svet pred leti prišla zaradi ogromnih prsi, ki si jih je dala povečati, sodelovala pa je tudi v nekaj resničnostnih šovih. V zadnjem času se o njej govori predvsem zaradi ločitve od pevca Petra Andreja in njene nedavne poroke z novim spremljevalcem Alexom Reidom.

Na plesu, za katerega vstopnice stanejo od 230 do zares zajetnih 42.000 evrov za najem prestižne stranske lože, sta zaplesala tudi avstrijski predsednik Heinz Fischer in premier Werner Faymann, prišla pa je tudi visoka zunanja predstavnica Evropske unije Catherine Ashton. Spomnimo, lani se je dunajskega plesa udeležila tudi slovenska notranja ministrica Katarina Kresal.

Operni bal na Dunaju