Cyndi Lauper in Harvey Fierstein sta na slovesnost prinesla tudi rdeče škornje, ki so zaščitni znak predstave Kinky Boots. Foto: EPA
Cyndi Lauper in Harvey Fierstein sta na slovesnost prinesla tudi rdeče škornje, ki so zaščitni znak predstave Kinky Boots. Foto: EPA

Pevka in igralec ter dramatik sta na skupni prireditvi v čast muzikala Kinky Boots prejela svoji zvezdi, ki nosita številki 2.577 in 2.578, na slovesnost pa sta prinesla tudi rdeče škornje, ki so zaščitni znak predstave, ki govori o transseksualni skupnosti in veselo pozirala z njimi.

Oba sta bila skozi kariero vidna podpornika LGBT-skupnosti, zato sta tudi to priložnost izkoristila za širjenje sporočila o strpnosti in enakopravnosti.

Ujemajoč se v rožnati
Lauperjeva, ki je leta 1983 osvojila svet s skladbo Girls Just Want to Have Fun, je s svojim videzom povsem neukročenega dekleta in v oblačili živih barv izstopala že v sicer zelo radoživih osemdesetih, tudi dandanes pa ostaja zvesta svojemu ekstravagantnemu slogu, sebi se ni izneverila niti tokrat.

Na podelitev je prišla v visokih usnjenih škornjih in izjemno kratki oblekici, ki pa ji ni preprečila, da v njej ne bi sedla tudi na tla. Njeni lasje, ki so sicer najpogosteje obarvani v žareče rdeče odtenke, so bili tokrat rožnati, korak z njo pa je ujel tudi Fierstein, ki si je nadel kravato in športne copate v tej barvi.

Večkrat nagrajen muzikal
Muzikal Kinky Boots je prejel kar šest gledaliških nagrad tony, svoje sta odnesla tudi Fierstein in Lauperjeva. 62-letna pevka je doživela uspeh z debitantskim albumom She's So Unusual, na katerem sta bili tudi uspešnici Girls Just Want to Have Fun in Time after Time, ko je bila stara 30 let.

V svoji karieri je prodala več kot 50 milijonov albumov, pred nekaj tedni pa je naznanila izid samostojnega albuma Detour, ki pa bo drugačen od drugih iz njene zbirke - prinaša namreč glasbeno zvrst kantri.