Salma s soprogom in hčerko Valentino. Foto: EPA
Salma s soprogom in hčerko Valentino. Foto: EPA

Par se je včeraj poročil v Teatru La Fenice, slavni operni hiši v Benetkah. Svatje so prispeli po beneško - z gondolami in ladjami, z obrazi, zakritimi za beneškimi maskami.
Zvezdnikov se je kar trlo: Penelope Cruz s svojim najdražjim, Javierjem Bardemom, Bono, Stella McCartney, Ashley Judd, Zhang Ziyi, Antonio Banderas z ženo Melanie Griffith, Woody Harrelson in celo Salmin nekdanji patrner, igralec Edward Norton.
Med svati tudi predsednik
Zjutraj so dostavljavci pripeljali gore lilij in orhidej, ki so odišavljale slovesnost, po obredu pa je v La fenice sledil še banket iz petih hodov. Ves konec tedna dolgo praznovanje se je začelo že v petek z generalko v zgodovinski Punti Della Dogana.
Med gosti na plesu v maskah niso manjkali niti nekdanji francoski predsednik Jacques Chirac s soprogo Bernadette in oskarjevka Charlize Theron s fantom Stuartom Townsendom. Danes sledi še poslovilni "branč".

42-letna Hayekova in štiri leta starejši Pinault sta se najprej zaročila leta 2007, a poroko leto pozneje odpovedala. Težave naj bi ležale v natrpanih urnikih igralke in znanega poslovneža. Septembra 2007 se jima je rodila hčerka Valentina Paloma, razlike pa so kmalu izpuhtele in na začetku letošnjega leta se je par že spet zaljubljeno držal za roke.

K. S.