Poletni oddih po predsedniško. Foto: Reuters
Poletni oddih po predsedniško. Foto: Reuters
Carla Bruni Sarkozy in Nicolas Sarkozy
Ni ju motilo, da je bilo na čolnu več varnostnikov in drugih uslužbencev. Foto: Reuters

Carla Bruni Sarkozy in Nicolas Sarkozy dneve preživljata v letovišču Fort de Bregancon ob Sredozemskem morju, v katerem stoji uradna poletna predsedniška rezidenca. Fotograf Reutersa je zakonca ujel med sproščenim sprehajanjem in vožnjo s čolnom, ves čas pa sta se objemala, poljubljala in božala.

Čeprav Carla še vedno javnosti ni podala uradnega sporočila o naraščaju, pa je pod dolgo vijolično srajco jasno videti vse večji nosečniški trebušček. Prvi mož Francije, oblečen v črne kratke hlače in belo majico, je bil ves čas zelo zaščitniški do žene, saj ji je pozorno božal trebušček in ji pomagal povzpeti se na plovilo.

Jezika ni mogel držati za zobmi Carlin tast
Brunijeva, manekenka in pevka italijanskih korenin, bo drugič postala mati, za zdaj ima iz enega izmed prejšnjih razmerij desetletnega sina Aureliena. Francoski predsednik ima že tri sinove - Pierra, Jeana in Louisa.

Prvi, ki je potrdil vse glasnejše govorice, da se je par odločil za naraščaj, je bil sicer Sarkozyjev oče Pal, ki je pred časom dejal, da je navdušen, da bo dobil še enega vnuka. Carla pa je na vprašanje, zakaj ne želi potrditi očitnega, odgovorila: "Okoli 180 odstotkov časa, ki ga ima, se moj mož ukvarja z vodenjem države. Govori le o tem, to mu vzame ves čas. Nato pa tudi jaz vsake toliko podam kakšno izjavo, in ta postane nenadoma pomembnejša od vsega, kar stori on. Rada bi povedala kaj več, a novica zadeva tudi druge ljudi, zato na ta vprašanja ne odgovarjam."

Hitra poroka
Brunijeva in Sarkozy sta se zbližala po "zmenku na slepo", ki ga je novembra leta 2007 organiziral francoski oglaševalski guru Jacques Seguela. Le tri meseca pozneje sta se na zasebnem obredu v Elizejski palači v Parizu poročila.