Zvezda večera - Serena Williams. Foto: AP
Zvezda večera - Serena Williams. Foto: AP

Serena Williams je na podelitvi resnično zasijala, saj je postavila več mejnikov. Serena je namreč prva ženska športnica po letu 1983, ki je prejela laskavo nagrado športna osebnost leta po izboru kultne revije. Skupaj z legendarno teniško igralko Chris Evert pa je tudi edina ženska iz sveta tenisa, ki je prejela nagrado. Je tudi prva afroameriška športnica, ki je osvojila nagrado.

"Sports Illustrated je prepoznal moje trdo delo, predanost in odločnost. Počaščena sem, da sem dobila to nagrado, zasluge zanjo si lastijo tudi moja ekipa in vsi moji navijači," je pred glamuroznim večerom povedala Serena. Na sami prireditvi je Serenin prihod na oder napovedala njena starejša sestra, prav tako teniška igralka Venus Williams. Serena je v govoru povedala, da jo prejeta nagrada navdihuje za naprej in da se bo še naprej trudila, da bi dosegla nove zmage.

Serena si je laskavo priznanje prislužila zaradi izjemnih dosežkov na športnem področju, čeprav je imela v zadnjem času velike težave s poškodbami in boleznimi. Ne glede na to je Williamsova v tej sezoni osvojila kar tri izmed štirih turnirjev za grand slam, potem ko je zmagala na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, odprtem prvenstvu Francije v Parizu in v Wimbledonu ter leto končala kot prva igralka na lestvici WTA.

Za letno podelitev nagrade, ki jo tradicionalno podeljujejo v dvorani Chelsea Piers v New Yorku, je 34-letna teniška igralka izbrala obleko črne barve, ki je veliko razkrivala. Poleg prosojnih delov obleke je imela tudi visok izrez, ki ni skrival njenih nog.

Sereno so na podelitvi spremljale mame Oracene Price in sestra Venus Williams.