Jessica Chastain v
Jessica Chastain v "Kleopatrinem" nakitu, simbolu epske ljubezni Elizabeth Taylor in Richarda Burtona. Foto: EPA/Reuters

Dvakratna nominiranka za oskarja je namreč na rdeči preprogi blestela v beli Versacejevi obleki, vse oči pa so bile uprte v dragoceno verižico z velikim diamantom in safirji znamke Bvlgari ter prstan, s katerim se je Jessica poklonila legendarni igralki Elizabeth Taylor.

Chastainova je z razlogom za sprehod po rdeči preprogi izbrala nakit, ki je nekoč bil Elizabethin - prvi je bil ta, da opomni na 50. obletnico, odkar so prvič predvajali film Kleopatra, drugi razlog pa je bil ta, da se z nakitom pokloni Richardu Burtonu in Elizabeth Taylor, ki sta se ravno med snemanjem kultnega filma zaljubila.

"To je simbol njune epske ljubezni," je pokomentirala izbor nakita Jessica in dodala: "Rečem mu Kleopatrin nakit, ker je Richard Burton kupil ta nakit med snemanjem Kleopatre, takrat sta se z Elizabeth tudi zaljubila drug v drugega. Navdušena sem, ker nosim ta nakit."

"Zelo sem srečna, ker lahko nosim nakit. Videti je bil čudovito na njej, bila je prava filmska zvezda," je dejala Jessica, ki je priznala tudi, da bi rade volje sprejela vlogo Kleopatre: "Ampak mislim, da se to ne bo nikoli zgodilo."

Na rdeči preprogi ob premieri filma Behind The Candelabra so bile veliko pogledov deležne tudi vedno zapeljiva Sharon Stone, izzivalna Milla Jovovich, seksapilna Dita Von Teese, manekenki Petra Nemcova in Joan Smalls, v zlatem je žarela Lara Nieto, dekle hollywoodskega igralca Adriana Brodyja ...