Na Otoku o spolu in imenu kraljevega drugega otroka sklepajo tudi stave, čeprav je opaziti manj navdušenja kot pred dvema letoma, ko se je rodil George. Foto: EPA
Na Otoku o spolu in imenu kraljevega drugega otroka sklepajo tudi stave, čeprav je opaziti manj navdušenja kot pred dvema letoma, ko se je rodil George. Foto: EPA
Kate in William, royal baby
Bo punčka ali fantek? Foto: EPA

Če bo na svet prijokala deklica, si največ Britancev želi, da bi nosila ime po njeni pokojni babici, princesi ljudskih src, je pokazala raziskava, ki jo je na vzorcu 2.200 ljudi opravil The Sunday Times. Na drugo mesto za imenom Diana se je uvrstilo Alice, ki najbolje kotira tudi na stavnicah, sledi pa ime Charlotte.

Mediji namreč poročajo, da naj bi vojvodinjo Kate prejšnji teden opazili pri nakupovanju oblačil za deklice, tabloid Daily Mail pa je izvedel, da so notranji oblikovalci na dom družine nedavno dostavili rožnato in vijoličasto barvo za stene.

Če bo kljub vsemu tudi drugič fantek, pa si želijo, da bi ga poimenovali James.

V anketi je visoko, skoraj 70-odstotno podporo doživela tudi odločitev princa Williama, da vzame nekaj tednov neplačanega dopusta in stoji Kate ob strani, preden se 1. junija spet vrne na urjenje za pilota reševalnega helikopterja.

Precej manj razburjena kot pri Georgeu
Tudi drugorojenec vojvode in vojvodinje Cambriške se bo rodil v zasebnem krilu porodnišnice St. Mary v Londonu. Kdaj ima Kate predviden rok poroda, iz Buckinghamske palače niso sporočili, kraljevi viri so potrdili le, da naj bi otrok na svet prijokal v drugi polovici meseca. Ob tem so razkrili še, da bo zdravniško ekipo ob porodu vodil Guy Thorpe-Beeston, ki je ginekolog kraljeve družine.

Kraljeva družina bo javnost o rojstvu obvestila prek družbenega omrežja Twitter, pa tudi na tradicionalen način, s kraljevim razglasom na okrašenem stojalu pred buckinghamsko palačo. Mlada družina bo prve dni po prihodu novega člana ali članice preživela v svoji londonski rezidenci v Kensigtonski palači, nato pa se bodo preselili na svoj dom v Anmer Hallu v Norfolku. Catherine in William ob povečanju družine ne nameravata najeti dodatnih varušk.