David se s hčerkama, odkar se je vpisal v program zdravljenja alkoholizma, zelo dobro razume. Foto: Reuters
David se s hčerkama, odkar se je vpisal v program zdravljenja alkoholizma, zelo dobro razume. Foto: Reuters
David Hasselhoff
Hasselhoff je bil po prihodu iz sodne dvorane vidno olajšan. Foto: Reuters
David Hasselhoff in Pamela Bach
Pamela in David sta bila poročena od septembra 1989 do avgusta 2006. Foto: EPA

David in njegova nekdanja žena Pamela Bach sta se poročila leta 1989, njuna ločitev pa je postala uradna avgusta 2006.

Sodni odlok jima preprečuje govoriti
Sodnik je v za javnost zaprtem zaslišanju, po Davidovih besedah, rekel: "Kar je dovolj, je dovolj!" in razsodil v prid Hasselhoffa. "Imel bo popolno možnost odločanja o hčerkah, njunem zdravju, izobrazbi in dobrobiti," je za Reuters povedal Davidov odvetnik Melvin Goldsman.

Pamela in njena odvetnica Debra A. Opri nista bili v petek po razsodbi videti prav nič zadovoljni, a kljub temu je odvetnica novinarjem povedala: "Dobro se počutiva. Zadovoljni sva, ker sistem deluje." Ko so 43-letno Bachovo povprašali po njenem komentarju razsodbe, je kratko odgovorila: "Resnica se bo kmalu razvedela," in dodala, da kaj več ne sme povedati, saj ji to preprečuje sodni odlok.

Afera z videoposnetkom
Potem ko se je na svetovnem spletu pojavil posnetek 54-letnega igralca, v katerem je slišati tudi glas njegove hčerke, ki mu prigovarja, naj neha popivati, je sodišče televizijskemu zvezdniku za nekaj časa prepovedalo obiske hčerk. Ko je David pojasnil, da se je v tem času, odkar je bil posnetek narejen, že vključil v program zdravljenja alkoholizma in da se zaveda svoje zasvojenosti in napak, ki jih je storil, mu je sodnik Mark A. Juhas znova dovolil, da se videva s 14-letno Hayley in 17-letno Taylor.

Veseli se življenja s hčerkama
Igralec, ki smo si ga najbolj zapomnili po vlogi Mitcha Buchannona v nanizanki Obalna straža, je bil nad končno razsodbo, razumljivo, navdušen. Njegov odvetnik je še povedal, da se David neizmerno veseli nadaljnjega življenja s hčerkama. Hasselhoffova igralska kariera je sicer že skoraj končana, trenutno sodeluje le v NBC-jevem šovu America's Got Talent, kjer ima vlogo sodnika.

T. K.