Zlomljena Heather se tolaži pri neki slovenski prijateljici. Foto: EPA
Zlomljena Heather se tolaži pri neki slovenski prijateljici. Foto: EPA
Paul McCartney in Heather Mills
Po objavi, da se ločujeta, so bili britanski mediji Heather ves čas za petami. Foto: Reuters

38-letna manekenka, ki je bila s Paulom poročena štiri leta in naj bi dobila četrtino njegovega premoženja (okoli 200 milijonov funtov), je po poročanju britanskega Daily Mirrorja v soboto pristala na Brniku.

Tam jo je pričakala neka prijateljica in skupaj sta se odpeljali v stari fiat pandi. Neki očividec je povedal, da je bila Heather videti zelo nemočna in slabotna. Z velikimi podočnjaki je bila komaj prepoznavna, zavračala je tudi vsakršno pomoč. Manekenka je namreč pred leti v avtomobilski nesreči izgubila nogo.

Na letalu našega letalskega prevoznika je večinoma dremala, hrane se ni niti dotaknila, izogibala se je tudi stikom z drugimi potniki.

Na ljubljanskem letališču nam niso mogli potrditi prihoda Millsove v Slovenijo, pri največjem slovenskem letalskem prevozniku pa niso bili dosegljivi.

Na Slovenijo jo vežejo sladko-grenki spomini
V našo deželo se je Heather prvič zatekla že pred 15 leti, po ločitvi od prodajalca Alfieja Karmala. Kot učiteljica smučanja je nekaj časa delala na naših smučiščih, kjer se je zaljubila v sodelavca Miloša. Z njim se je dobivala nekaj časa, večkrat jo je tudi obiskal v Londonu, nato pa se je romanca ohladila.

Med vojno je postala dejavna na območju nekdanje Jugoslavije, kjer se je borila proti minam, pomagala je pri ustanavljanju begunskih taborišč in sodelovala z vladami.

Skoraj natančno pred letom dni sta zakonca McCartney skupaj obiskala Bled. Sobo sta rezervirala pod drugim imenom, da sta lahko uživala v zasebnosti.