Stanje Fisherjeve je stabilno. Foto: EPA
Stanje Fisherjeve je stabilno. Foto: EPA
Carrie Fisher
Fisherjeva je zaslovela s svojo vlogo v franšizi Vojna zvezd. Foto: Reuters

60-letna Fisherjevo, ki je zaslovela z vlogo princese Leie v Vojni zvezd, so takoj po pristanku odpeljali v bolnišnico, je poročala tiskovna agencija AP. Igralkin brat Todd je za AP povedal, da je njegova sestra že "zunaj nevarnosti" in v stabilnem stanju. Drugih podrobnosti pa ni želel razkriti.

Le nekaj ur pred tem je za Entertainment Tonight povedal, da je sestrino stanje neznano. "Še vedno je v intenzivni negi, kjer skrbijo zanje. Če lahko kdo moli za njo, bo to popolnoma dovolj. Zdravniki opravljajo svoje delo in ne želimo jih motiti. Samo potrpežljivo lahko čakamo," je še dodal Todd.

Los Angeles Times je takoj po tem, ko se je razvedela novica, poročal, da je Fisherjeva v kritičnem stanju. V bolnišnici so opazili njeno hčerko Billie Lourd, ki jo je imela igralka v zakonu z Bryanom Lourdom, in družinskega psa Garyja. Po njihovih poročilih, naj bi bila Fisherjeva priključena na aparate.

Igralka se je zadnje dni mudila v Londonu, kjer je snemala britansko humoristično serijo Catastrophe. Za praznike pa se je vračala domov. Pred časom je izdala knjigo spominov The Princess Diarist, v kateri je opisala tudi svojo kratko romanco s soigralcem v Vojni zvezd Harrisonom Fordom.