Foto:
Foto:
Jessica Lynch

Čeprav je letošnja sezona humoristične nanizanke Prijatelji, v kateri eno izmed glavnih vlog igra večkrat nagrajena Jennifer, zadnja, pa prijatelji slavnega para pravijo, da se igralka želi bolj resno posvetiti filmski karieri.

40-letni, a dobro ohranjeni Brad naj bi si neznosno želel velike družine že od dneva, ko je spoznal lepotico z najlepšimi lasmi, a sta se dogovorila, da jih bosta imela, ko se izteče zadnja sezona Prijateljev. Anistonova je pravkar končala snemanje filma Along Came Polly, torej bi bila to zanjo idealna priložnost za nadaljevanje začete filmske kariere. Na vprašanje, ali bodo morali otroci še malce počakati, Jennifer ni odgovorila, Brad pa je novinarjem zabrusil, da se jih to prav nič ne tiče.

Bar Beatlesov uničil ogenj
Najljubši lokal legendarne angleške glasbene zasedbe The Beatles The Grapes je uničil požar. V lokal, ki se nahaja na Mathew Streetu v Liverpoolu, so pogosto zahajali člani priljubljene skupine po svojih nastopih. Načelnik policijske postaje je dejal, da še ni znano, ali je bil požar povzročen namerno ali ga je povzročil cigaretni ogorek. V požaru je bilo poškodovanih več poslopij, med drugim tudi bar, ki je bil last člana Beatlov Johna Lennona.

Jessica Lynch ni vojna junakinja
Pisatelj Rick Bragg je v svoji knjigi I am a soldier zapisal, da zgodba o ameriški vojakinji Jessici Lynch, ki naj bi jo rešili iz zapora v Iraku, ne bo nikoli simbol junaštva. Njena ugrabitev in reševanje sta bili najbolj vroča tema v Ameriki. Rick Bragget, ki je tudi dobitnik Pulitzerjeve nagrade, je dejal, da Jessica ni nič večja junakinja kot drugi vojaki, ki so se borili v vojni, in da zato ne more biti druga Ivana Orleanska. Njena naloga naj ne bi bila bojevanje, ampak naj bi le skrbela za strelivo. Dejal je še, da če bi bilo bojišče šolsko igrišče, bi ona igrala vlogo drevesa.

Robbie je blagovna znamka
Robbie Williams je v teh dneh poskrbel za nov val govoric, saj je na patentnem uradu samega sebe zaščitil kot blagovno znamko. S tem želi priljubljeni pevec preprečiti izkoriščanje in trženje svojega imena brez svoje vednosti in posledično brez zaslužka. Pevec ima tako edini pravico uporabljati svoje ime na CD- in DVD-ploščah, videih, nalepkah, brisačkah, svinčnikih, skratka na vseh izdelkih, povezanih z njim. Med znanimi osebnostmi sta svoje ime zaščitila tudi Madonna in David Beckham, zaščita velja 10 let in je obnovljiva.

Vzornica Christina
Christina Aguilera je po anketi britanske revije Sugar vzornica največ najstniških deklet. Dekletom vedno bolj kontroverzna in vedno bolj slečena pevka predstavlja predvsem vzor samostojnosti in močnega duha. Na spisku njenih pozitivnih lastnosti sta tudi odprtost in resnicoljubnost, britanske najstnice pa občudujejo še njen talent in glas, odkritost in zmožnost podajanja življenjskih tem, ne le plehkih popevčic. Lani je v podobni anketi zmagala pevka Pink, Christinina največja konkurentka Britney Spears pa je letos pristala na petem mestu.