"Beira predstavlja žensko modrost, moč in regeneracijo." Foto: AP

"Kot nekdo, ki je preživel spolni napad, vem, kako pomembno je, da imajo ljudje s tovrstno izkušnjo v tako težkih trenutkih možnost podpore, osredinjene na ženske in zagotovljene pri ženskah," je povedala pisateljica in pojasnila, da je Beira's Place (Beirino mesto) ustanovila, "da bi ženskam v regiji Lothian zagotovila pomoč, za katero meni, da je trenutno nezadostna." Del te regije je tudi Edinburg.

Po besedah J. K. Rowling je Beira's Place odgovor na veliko povpraševanje žensk po zgolj ženski podpori. Brezplačna pomoč bo namenjena vsem ženskam v Edinburgu, ki so doživele spolno nasilje ali zlorabo.

Organizacija je poimenovana po škotski boginji zime. "Beira vlada v temni polovici leta, nato jo nasledi njena sestra Brighde. Beira predstavlja žensko modrost, moč in regeneracijo," je še dejala Joanne Rowling, 57-letna avtorica knjig o čarovniku Harryju Potterju, ki naj bi bila po podatkih ameriške revije Forbes trenutno najbolje plačana pisateljica na svetu, takoj za Jamesom Pattersonom.

V zadnjem času je sicer večkrat vzbudila pozornost z izjavami, ki so jih kritizirali kot sovražne do transspolnih oseb.