Michael Jackson bi moral turnejo 50 koncertov začeti 13. julija. Foto: Reuters
Michael Jackson bi moral turnejo 50 koncertov začeti 13. julija. Foto: Reuters
Michael Jackson
Oboževalci so se potem, ko je šok malo minil začeli spraševati, ali jim bo denar za vstopnico vrnjen. Foto: EPA

Na spletnem portalu eBay so se namreč odločili, da bodo vsem tistim, ki so prek njihove spletne strani kupili vstopnico za koncert(e) Jackove poslovilne turneje, omogočili vrnitev denarja.

Za serijo več kot 50 koncertov, ki bi se morala začeti 13. julija, je bilo namreč veliko zanimanja, zato so se vstopnice za koncerte seveda pojavile tudi na eBayu. Ker ta ni uradni ponudnik vstopnic, so se tisoči oboževalcev v dneh po nenadni smrti kralja popa spraševali, ali bodo sploh dobili nazaj denar.

AEG bo denar vrnil, podrobnosti v začetku tedna
Predstavnik glavnega organizatorja turneje This Is It (To je to), podjetja AEG Live, je ob izrečenem sožalju pevčevi družini sporočil še, da bodo vrnili tudi kupnino za vstopnice, in dodal, da bodo podrobnosti o vračilu denarja sporočili v začetku prihodnjega tedna.

Podobno so se odzvali tudi drugi ponudniki vstopnic (viagogo, Seatwave, Lastminute,com), le eBay je najprej molčal. Zdaj pa poziva vse, ki so vstopnice prek njihove strani prodajali, naj kupcem vrnejo denar, eBay pa jim bo vrnil zaračunano provizijo.

Rekordna prodaja: 11 vstopnic na sekundo
Kot je znano, je marca, ko so začeli prodajati vstopnice za turnejo This Is It, v Londonu vladalo pravo obsedno stanje - 750.000 kart je namreč dobesedno izpuhtelo v zrak. Oboževalci so kupili povprečno 11 kart na sekundo, so pozneje izračunali statistiki, cene pa so se gibale med 50 in 75 funti oz. med 58 in 88 evri.