Jay-Z in Beyonce sta poročena od leta 2008, v zakonu pa so se jima rodili trije otroci. Foto: AP
Jay-Z in Beyonce sta poročena od leta 2008, v zakonu pa so se jima rodili trije otroci. Foto: AP

Omenjeno domovanje je tudi drugo najdražje v zgodovini ameriškega nepremičninskega trga – prvo ostaja 2230 kvadratnih metrov veliko luksuzno stanovanje v New Yorku, ki ga je za 238 milijonov dolarjev leta 2020 kupil poslovnež Ken Griffin.

Viri, seznanjeni s pogodbo, so za TMZ povedali, da sta zakonca Carter vilo, zgrajeno v celoti v betonu, kupila od Williama Bella, enega največjih zbiralcev umetnin na svetu, ki je svoje sanjsko domovanje gradil kar 15 let.

2787 kvadratnih metrov veliko posest je zasnoval znani japonski arhitekt Tadao Ando, ki je med drugim oblikoval tudi 57,3 milijona dolarjev vredno graščino, ki jo je Kanye West prejel pri ločitvi od Kim Kardashian.

Jay-Z in Beyoncé naj bi sicer dobila novo domovanje po znižani ceni, saj se je vila prvotno prodajala za 295 milijonov.

Nakup proslavila na dragi večerji

Čeprav so na glasbeni superpar letele določene kritike zaradi "obsceno dragega" nakupa, se nista pustila motiti, ko sta prejšnji teden svojo novo pridobitev proslavila na večerji v Londonu.

41-letno Beyoncé in 53-letnega Jay-Z-ja so paparaci ujeli med zapuščanjem Harry’s Bara v petek zvečer. Družbo jima je delal milijarderski poslovnež Nassef Sawiris.

Par, ki se je poročil leta 2008 in ima tri otroke, ima sicer kar obsežen nabor razkošnih nepremičnin – leta 2017 sta kupila vilo na Bel-Airu za 88 milijonov dolarjev, isto leto pa tudi 26 milijonov vredno graščino na Hamptonsih.

Po podatkih Forbesa je Beyoncé vredna 450 milijonov dolarjev, Jay-Z pa kar 2,5 milijarde.