V 79-nadstropnem poslopju naj bi stanovanje kupil tudi glasbenik Sting. Foto: AP
V 79-nadstropnem poslopju naj bi stanovanje kupil tudi glasbenik Sting. Foto: AP

Milijarder je z nakupom 2230 kvadradnih metrov velikega stanovanja v štirih nadstropjih vrednost svojih nepremičnin povečal na 619 milijonov evrov.

Stanovanje se razteza od 50. do 53. nadstropja, ima pa enega najlepših razgledov na Centralni park. Poslopju, ki je sicer še v gradnji, pravijo bunker milijarderjev, New York post pa je že pred časom poročal, da si je tam bivališče omislil tudi glasbenik Sting.

Griffin ima v svoji zbirki nepremičnin že 53 milijonov evrov vredno stanovanje v Chicagu in ravno toliko vredno stanovanje v Miamiju. Za 250 milijonov dolarjev je kupil zemljišče na Floridi, pred kratkim pa je za skoraj 108 milijonov evrov kupil še graščino v Londonu.

Prejšnji rekord najdražjega bivališča v ZDA je leta 2014 postavil Barry Rosenstein, ki je kupil graščino v East Hamptonu na koncu Long Islanda v New Yorku ‒ za 121 milijonov evrov, najdražji nakup stanovanja na Manhattnu pa je pred Griffinom leta 2015 opravil Michael Dell: za stanovanje na 57. ulici je plačal dobrih 88 milijonov evrov.