Musk je prepričan, da je upad rodnosti največja grožnja, ki preti Zemlji. Foto: AP
Musk je prepričan, da je upad rodnosti največja grožnja, ki preti Zemlji. Foto: AP

Tehnološka velikana sta bila dolgoletna prijatelja, Musk pa je po lastnih besedah leta občasno prespal v Brinovi vili v Silicijevi dolini – do Muskovega lanskega kratkotrajnega razmerja z Nicole Shanahan (37), poroča Wall Street Journal. Brin in žena sta med domnevnim razmerjem decembra lani sicer spala v ločenih spalnicah, a še vedno pod isto streho.

48-letni Brin, ki je vreden vrtoglavih 95 milijard dolarjev, je zahtevek za ločitev po manj kot štirih letih zakona vložil januarja, kot razlog pa navedel “nepremostljive razlike”. Kot piše Wall Street Journal, je bila vloga vložena nekaj tednov za tem, ko je Brin izvedel za Nicolin skok čez plot z najbogatejšim Zemljanom.

Brin je tudi naročil svojim finančnim svetovalcem, da sredi naraščajočih napetosti med milijarderjema likvidirajo njegove naložbe v Muskovih podjetjih.

Nicole Shanahan in Sergey Brin sta bila poročena od leta 2018. Foto: AP
Nicole Shanahan in Sergey Brin sta bila poročena od leta 2018. Foto: AP

Leta 2008 je Brin Musku pomagal rešiti Teslo s pol milijona dolarjev vredno finančno injekcijo, ko se je podjetje električnih vozil sredi recesije borilo, da ostane nad gladino. Musk, danes vreden 253 milijard, je pozneje nagradil Brina tako, da mu je podaril enega prvih Teslovih električnih enoprostorcev.

Z otroki skuša rešiti planet

51-letni ločenec Musk je (uradno) zaplodil skupno deset otrok, pri čemer je prvi z nekdanjo soprogo Justine Wilson že kmalu po rojstvu leta 2002 umrl zaradi t. i. sindroma smrti v zibki.

Sorodna novica Elon Musk ima še dva otroka, rodila sta se tik po rojstvu hčerke

Z Wilsonovo ima Musk še pet otrok, dva s kanadsko pevko Grimes (od tega eden z nadomestno mamo), ta mesec pa je potrdil, da sta se mu rodila še dvojčka z izvršno direktorico hčerinskega podjetja Neuralink Shivon Zilis. Dvojčka sta se rodila le nekaj tednov pred prihodom drugega otroka s pevko Grimes.

Musk naj bi bil ob tem tudi oče hčerke Amber Heard, ki se je igralki rodila prek nadomestne mame. Musk je z njo imel razmerje že v času, ko je bila ona še poročena z Johnnyjem Deppom.

“Po najboljših močeh se trudim pomagati pri krizi premajhne poseljenosti," je tvitnil Musk 7. julija ob novici, da je dobil dvojčka. “Strmoglav upad rodnosti je daleč največja grožnja, ki preti naši civilizaciji.”

Musk se je na poročilo Wall Street Journala zdaj odzval in na Twitterju zatrdil, da z Brinom ostajata prijatelja in zanikal razmerje s Shanahanovo. "S Sergeyem sva prijatelja in sva bila ravno včeraj na zabavi skupaj! Nicole sem v treh letih videl samo dvakrat, obakrat v družbi številnih drugih ljudi. Nič romantičnega."