Foto: AP
Foto: AP

Z oskarjem nagrajena igralka Jennifer Lawrence je v intervjuju za New York Times delila svoje misli o poteku svoje igralske kariere po filmski franšizi Igre lakote (The Hunger Games), v kateri je upodobila Katniss Everdeen. "Počutila sem se kot zvezdnica in ne kot igralka, odrezana od svoje ustvarjalnosti in domišljije," je priznala 32-letnica in dodala, da se ji je zdelo, da je po koncu uspešne serije filmov izgubila nadzor.

V filmu Potniki je zaigrala ob Christu Prattu. Foto: EPA
V filmu Potniki je zaigrala ob Christu Prattu. Foto: EPA

Ob tem se je spomnila na film Potniki (Passengers), ki je luč sveta ugledal leta 2016, in nasveta, ki ji ga je takrat dala britanska pevka Adele. "Adele mi je rekla, naj se ne lotim tega filma. Menila je, da so vesoljski filmi novi filmi o vampirjih. Morala bi jo poslušati," je razkrila igralka. Film, v katerem je zaigrala ob Chrisu Prattu, namreč ni požel pohvale in velja za enega izmed najslabše ocenjenih filmov njene kariere. "Kdo se je odločil, da je to dober film?" je še dodala.

Lawrence je tako Potnike omejila kot enega tistih filmov v svoji karieri po Igrah lakote, ki se na koncu ni izkazal za najboljšo odločitev, poroča CNN.

Znanstvenofantastična romantična filmska zgodba sicer pripoveduje o potovanju dveh medzvezdnih popotnikov, ki se na vesoljski ladji prebudita iz hiperspanca 90 let prej, kot je bilo načrtovano. Tako sta za razliko od drugih, ki se bodo zbudili šele, ko prispejo na predvideni cilj, svoje življenje prisiljena preživeti sama. Potniki so med drugim sprožili nekaj precej zahtevnih vprašanj glede soglasja – Prattov lik iz svoje osamljenosti in stiske namerno odpre spalno komoro svoje spremljevalke.

Lawrence je pred krajšim predahom od igranja leta 2019 zaigrala v filmu Možje X: Temni feniks (X-Men: Dark Phoenix), lani pa se je vrnila s filmom Don't Look Up. Njen naslednji projekt je Causeway, ki bo izšel kmalu.