Donald Trump je ustrelil proti Seinfeldu. Foto: EPA
Donald Trump je ustrelil proti Seinfeldu. Foto: EPA
Na čelu dobrodelne organizacije za otroško bolnišnico St. Jude je Trumpov sin Eric. Foto: EPA

Po poročanju New York Posta je komik odpovedal svojo udeležbo na dobrodelnem dogodku za otroško bolnišnico St. Jude's, ki ga bo septembra gostil Trumpov sin Eric. Razlog? Seinfeld je ogorčen nad Trumpovim agresivnim izražanjem dvoma o ameriškem državljanstvu predsednika Baracka Obame.
"Pravkar sem izvedel, da ste odpovedali nastop za dobrodelno organizacijo mojega sina," je Trump pisal Seinfeldu v pismu, do katerega se je dokopal Post, "zaradi tega, ker sem zelo agresiven do predsednika Obame, ki opravlja naravnost grozljivo delo kot naš voditelj".

In nadaljuje: "Ni nam mar, da ste prelomili svojo obvezo. Čeprav so otroci iz St. Juda izjemno razočarani in čeprav je vaš menedžer jasno nakazal, da ste 'resnično mož beseda'." Trump je zapisal še, da obžaluje, da je kadar koli gostoval v Seinfeldovem ne prav uspešnem resničnostnem šovu The Marriage Ref, ki ga je označil za polomijo.
Trump na lovu za "resnico"
Oglasil pa se je tudi Seinfeldov predstavnik, ki je za Post sporočil sledeče: "Jerryju se zdi, da tovrstna demagogija nima nobenega mesta v javnem diskurzu. Spoštljivo se je umaknil s prireditve in je doniral tako za fundacijo Erica Trumpa kot tudi za St. Jude."

Trump, ki je napovedal republikansko predsedniško kandidaturo, je v zadnjem času z izjemno agresivno retoriko javno dvomil o Obamovi legitimnosti do predsedniškega stolčka, češ da ne verjame, da je ameriški državljan.

Svoje pomočnike je celo pošiljal na Havaje, da raziščejo Obamov rojstni list. "Hočem videti rojstni list," je Trump pred kratkim dejal na Today Showu. "Kako to, da njegova lastna družina ne ve, v kateri bolnišnici je bil rojen? Kako to ... pozabite na rojstne liste. Recimo, da rojstni list ne obstaja. Kaj pa v bolnišnici sami? Tam ni nobenih podatkov o njegovem rojstvu. Z drugimi besedami, ne piše, koliko so plačali, kje je zdravnik, tu je račun za vašo sobo."