Na poti v propad ali se bo vrnil še boljši kot prej? Foto: EPA
Na poti v propad ali se bo vrnil še boljši kot prej? Foto: EPA
John Terry in Toni Poole
Toni so mediji neprestano vlačili po zobeh, zdaj pa naj bi ji dokončno zavrelo.
Vanessa Perroncel
Vanessa Perroncel. Bo francoska manekenka razlog za to, da bo John Terry izgubil kapetanski trak? Foto: Daily Mail

Britanski rumeni (in športni) mediji že nekaj časa skrbno spremljajo razvpito življenje kapetana Chelseaja in angleške nogometne reprezentance, ki je prepredeno z razvratnimi zabavami, alkoholom, s kockanjem in skoki čez plot.

29-letni zvezdnik, ki vsako leto s sponzorskimi pogodbami zasluži do deset milijonov funtov, poleg tega pa za to, da je del ekipe londonskega prvoligaša, na teden (!) prejme na račun še 170.000 funtov (197.000 evrov), se je v zasebnem življenju zapletel v skorajda nerešljiv klobčič, ki se bo, kot kaže, razvijal pred očmi javnosti.

Hodil z nekdanjim dekletom svojega prijatelja
Mediji so namreč pred dnevi izbrskali, da je zvezdnik eni svojih ljubic, manekenki za spodnje perilo Vanessi Perroncel, lani jeseni plačal za to, da je odšla na zasebno kliniko in naredila splav, saj naj bi nosila njegovega otroka. Da bi bila mera še bolj polna, je Perroncelova nekdanje dekle Terryjevega nogometnega kolega iz reprezentance in njegovega nekdaj dobrega prijatelja Wayna Bridgea, ki je zdaj član Manchester Cityja.

Ta novica je do konca razjarila Terryjevo ženo, 28-letno Toni Poole, ki je "osramočena" zaradi vseh podatkov, zato je z njunima dvema otrokoma odletela v Dubaj, še prej pa pri odvetnikih vložila prošnjo za ločitev. Njun burni zakon je trajal tri leta, med njim pa naj bi Toni vedela za mnoge moževe skoke čez plot, a je vztrajala v njegovem objemu. Zdaj pa naj bi ji dokončno "počil film".

"Preprosto dovolj ima vsega. Več sramote, kot jo je morala požreti ona, se ne da požreti. Od Johna zahteva brezpogojno ločitev," je dejala neka Tonijina prijateljica, ki je še razkrila, da si Toni za svojo odvetnico želi Fiono Shackleton, ki je v preteklosti v trpki ločitveni vojni že pomagala Paulu McCartneyju in Madonni.

Pomenljivo je, da je Toni zatočišče pred medijskim viharjem našla prav v Dubaju, mestu, v katerem sta z Johnom leta 2007 preživela medene tedne. Družbo ji delajo dvojčka Georgie John in Summer Rose ter mati Sue.

Lani očka leta
Vanessa in John naj bi se v romanco zapletla septembra, dobivala pa naj bi se v njeni hiši, ki je le nekaj kilometrov oddaljena od družinske hiše Terryjevih v Oxshottu v Surreyju. Vsej zgodbi še bolj ciničen pridih doda podatek, da je bil Terry leta 2009 v anketi izbran za britanskega "očka leta" (nagrado je pospremil z besedami: "Družina mi pomeni vse na svetu"), čeprav je list z njegovimi incidenti že precej popisan.

Prvič se je Toni za nezvestobo opravičil že pred štirimi leti, ko s Toni še nista bila poročena -do leta 2007 naj bi jo prevaral kar z osmimi ženskami. "Moje obnašanje je bilo napačno. Z nekaj dekleti sem spal za njenim hrbtom," je bil takrat poklapan. Obljubil je še: "Nikoli več je ne bom prevaral in bolj kot vse na svetu si želim poroke z njo ..."

Alkohol, razsipavanje denarja za stave
Ob ženskih krilih menda precej rad pogleda tudi v kozarec. Leta 2001 so ga tako kaznovali z odvzemom dveh tedenskih plač, saj naj bi se vinjen norčeval iz ameriških turistov na letališču Heathrow, in to v zanje posebej občutljivem času - kmalu po napadih na Svetovni trgovinski center. Leto dni pozneje je bil aretiran zaradi razgrajanja v londonskem nočnem klubu, leta 2004 pa naj bi prav z Bridgeem pri stavah konjskih in pasjih dirk zakockala kar 40.000 funtov - na teden. To pa še ni ves prah, ki se je dvigal okoli Terryjevih. Lani je bil njegov oče Ted posnet, ko naj bi novinarju pod krinko prodajal kokain, predtem pa so mater Sue opozorili zaradi tatvine v trgovini.

Kdo bo kapetan proti slovenskim fantom?
Ves ta vrvež pa vpliva tudi na Terryjevo nogometno kariero, saj naj bi ga v kratkem selektor Fabio Capello povabil na zagovor, v katerem bo moral pred bližajočim svetovnim prvenstvom pojasniti svoje zdrahe v zasebnem življenju. Trener Chelseaja Carlo Ancelotti mu za zdaj sicer še daje vso podporo, saj je po sobotni zmagi nad Burnleyjem dejal: "O tem ne more biti razprave. Terry je kapetan in bo to tudi v prihodnje," nekateri njegovi sponzorji pa naj bi menda že razmišljali o umiku ...

Se bo ponovila usoda Tigerja Woodsa, ki se je po izbruhu afere umaknil z zelenic in odšel na zdravljenje zaradi odvisnosti od spolnosti?