V zadnjih dneh se je bilo skoraj nemogoče izogniti novicam o Susan Boyle, 'pevski senzaciji s Škotske'. A pravi preizkus jo šele čaka, opozarja Simon Cowell. Foto: Reuters
V zadnjih dneh se je bilo skoraj nemogoče izogniti novicam o Susan Boyle, 'pevski senzaciji s Škotske'. A pravi preizkus jo šele čaka, opozarja Simon Cowell. Foto: Reuters

Na to opozarja razvpito neizprosni in odrezavi sodnik iz oddaje Britain's Got Talent, prej pa sodnik na Ameriškem idolu, Simon Cowell. "Ves čas ponavljam, da mora zmagati na naslednji stopnji. Vse je odvisno od nje," je povedal o Boylovi. "Štiri tedne časa ima, da se pripravi za največji nastop življenja. Peti mora bolje kot kadar koli prej. A vse bi šlo lahko grozno narobe - zaradi njene prezaposlenosti." Finale oddaje Britain's Got Talent bo v Veliki Britaniji na sporedu 24. maja.

Kot je znano, si je od odkritja Boylove, 47-letne brezposelne Škotinje, ki je, kot je povedala, še nihče v življenju ni poljubil, zgodilo ogromno. Njen prelomni nastop si je na spletu ogledalo prek 100 milijonov ljudi, o njej so poročali vsi večji svetovni mediji, z vseh strani dežujejo povabila za pogovorne oddaje (tudi Larryja Kinga in Oprah), dobiva tudi "nespodobna povabila", v zadnjih dneh pa je medije zaposlovala Susanina "stilska preobrazba".

Žirija se sramuje, ker so Susan vnaprej obsojali
Cowell dodaja, da je odkrivanje takšnih talentov, kot je Susanin, pravzaprav razlog, da so si oddajo sploh zamislili. In priznava: "Vsi iz žirije smo krivi, ker smo Boylovo, preden je zapela, obsojali. Popolnoma in globoko smo se motili. Zelo nas je sram." Tudi sodnik Piers Morgan pravi, da je Susan Boyle odlično vplivala na oddajo. Dokazala je, da lahko talent res pride "od nikoder" in te resnično pretrese in navduši.

Če bo Boylova zmagala ali izgubila v omenjeni oddaji, je že osvojila srca številnih oboževalcev. Kot pravi še ena sodnica, Sharon Osbourne: "Pri nekom, kot je Susan, se to zgodi enkrat v življenju - svet se je zaljubil vanjo."

A. K.