Portret Marilyn Monroe iz leta 1949, ki ga je decembra na dražbi ponudila dražbena hiša Christie's. Foto: EPA
Portret Marilyn Monroe iz leta 1949, ki ga je decembra na dražbi ponudila dražbena hiša Christie's. Foto: EPA

Vila, ki je bila zadnji dom prelestne plavolase igralke, stoji v ugledni četrti Brentwood v zahodnem delu Los Angelesa, ameriško nepremičninsko podjetje pa je zgradbo opisalo kot "čarobno posestvo".

Vila je bila leta 1929 zgrajena v španskem slogu na zemljišču, velikem več kot 2.000 kvadratnih metrov. Hiša ima štiri spalnice, tri kopalnice, bazen in velik vrt, stoji pa na koncu mirne slepe ulice, skrita za visokim zidom. Časnik je zapisal, da je Marilyn Monroe vilo za 75.000 dolarjev kupila malo pred smrtjo. Spomnimo, da je lepotica umrla pri komaj 36 letih.

Na spletni strani nepremičninske agencije Prudential California Realty še piše, da je vila "prostrana in zelo posebna", pravi dragulj te četrti, ki ponuja "prekrasne razglede, veliko zasebnosti in izolacijo" kljub številnim trgovinam in restavracijam v bližini.

Marilyn pustila neizbrisljiv pečat
Marilyn Monroe, znana po vlogah v filmih Sedem let skomin, Nekateri so za vroče, Reka brez vrnitve, Avtobusna postaja in drugih, je umrla zaradi prevelikega odmerka zdravil, vendar njena smrt nikoli ni bila dokončno pojasnjena.

O Marilyn Monroe bodo posneli tudi film, v katerem jo bo upodobila avstralska lepotica Naomi Watts. Film z naslovom Blondie bo temeljil na knjigi pisateljice Joyce Carol Oates iz leta 2000.