Tale fotografija Marilyn Monroe je nastala med snemanjem v Hollywoodu, leta 1949. Foto: Reuters
Tale fotografija Marilyn Monroe je nastala med snemanjem v Hollywoodu, leta 1949. Foto: Reuters

Keya Morgan, zbiratelj in zvest oboževalec seks simbola 60. let, ki je tudi posredoval pri prodaji, je dejal, da mu je za črno-beli posnetek povedal neki FBI-jev agent. Po njegovi smrti ga je želel sin prodati. Za filmček je poslovnež iz New Yorka ponudil 1,5 milijona dolarjev, z namenom, da bi ohranil Marilynino zasebnost in preprečil objavo filma na svetovnem spletu.

"Gospod, ki je kupil videoposnetek, nima slabih namer in se noče okoristiti z njim in zlorabiti Marilynino ime. O tem sem prepričan, saj drugače ne bi želel sodelovati pri tej prodaji," je dejal Morgan.

Moški na posnetku še vedno brez identitete
Še vedno ni znano, kdo je moški na posnetku, saj v 15 minutah, kolikor traja posnetek, niti enkrat ne pokaže obraza. Znano je, da naj bi imela Monroejeva razmerje z ameriškim predsednikom Johnom F. Kennedyjem. Njegov rival J. Edgar Hoover naj bi to skušal dokazati prav s spomočjo tega posnetka.

Film je v preteklosti za 25.000 ameriških dolarjev želel kupiti eden od Monroejinih nekdanjih spremljevalcev, igralec bejzbola Joe Di Maggio, vendar brez uspeha. Morgan, ki je za film izvedel med preiskovanjem dokumentacije o oboževani Marilyn, hrani tudi veliko osebnih stvari iz skupnega življenja Monroejeve in Di Maggia.