Trenutno je tudi voditeljica svoje pogovorne oddaje. Foto: EPA
Trenutno je tudi voditeljica svoje pogovorne oddaje. Foto: EPA

Ameriška glasbenica Kelly Clarkson, katere drugo ime je Brianne, je uradno vložila prošnjo, da bi svoje ime spremenila. Želela bi se namreč odpovedati svojemu priimku, tako bi se rada preimenovala le v Kelly Brianne. 39-letnica v pravnih dokumentih trdi, da naj bi novo ime bolje odražalo, kdo je.

Sodnik bo o tem presojal na zaslišanju, ki naj bi potekalo 28. marca. Trenutno še ni znano, kako bi uradna sprememba imena vplivala na projekte, kot so albumi in njena pogovorna oddaja, ki so trenutno izdani pod znamko Kelly Clarkson. Nekateri viri sicer pravijo, da bo naslov oddaje The Kelly Clarkson Show ostal, tudi če bo novo ime odobreno, poroča US Weekly.

Nekateri se sicer sprašujejo, ali vzrok za odločitev tiči v tem, da si z očetom, čigar priimek nosi, nikoli ni bila blizu, ali pa je k temu prispeval tudi razhod z večletnim partnerjem. 39-letnica je namreč junija 2020 zahtevala ločitev od Brandona Blackstocka, od katerega nikoli ni prevzela priimka. Po sedmih letih zakona naj bi bile krive nepremostljive razlike, skupaj pa imata sedemletno River Rise in dve leti mlajšega Remingtona Alexandra. Zmagovalka prve sezone Ameriškega idola je bila sicer septembra 2021 pravno označena za samsko.