Čeprav za Danielom norijo mnoge najstnice, igralec dekleta nima, saj je kot pravi, prezaseden. Foto: Reuters
Čeprav za Danielom norijo mnoge najstnice, igralec dekleta nima, saj je kot pravi, prezaseden. Foto: Reuters
Harry Potter in Princ mešane krvi
V kinodvoranah si lahko trenutno ogledate najnovejše dogodivščine Harryja Potterja. Foto: Kolosej

Trenutno si lahko v slovenskih kinenatografih ogledate film Harry Potter in Princ mešane krvi, ki že podira rekorde gledanosti po vsem svetu. Daniel, ki mu je najbolj všeč film Harry Potter in Jetnik iz Azkabana, meni da je Harry Potter tako uspešen film, ker je "mali" čarovnik simpatičen: "Harry je vsem zelo dostopen, ljudje se lahko v mnogih stvareh poistovetijo z njim."

"Kličite me Dan"
"V svojih vlogah rad pokažem svojo divjo stran, ki je v svojem zasebnem življenju ne kažem," je v nekem intervjuju dejal najbolj znan čarovnik ta čas, Daniel Radcliffe. Medtem ko ga mnogi imenujejo kar Harry Potter, 20-letni mladenič najraje sliši, da ga kličejo Dan.

Najbogatejši britanski najstnik v prostem času najraje preživlja čas s svojima hišnima ljubljenčkima, psoma Binkom in Nuggetom, rad pa tudi igra kitaro in posluša rock. Najbolj všeč so mu glasbene skupine Beatles, Clash, Libertines, Strokes, Red Hot Chili Peppers, Sex Pistols in Pixies.

Edinec Alana in Marcie Radcliffe je v nekem intervjuju dejal, da bi želel igrati kakšno nenavadno vlogo, tako bi na primer rad nastopil kot transvestit, saj bi tako lahko nosil ženske obleke in se tudi našminkal.

Za Emmo sta norela tako Dan kot Rupert
Danielu Radcliffu sta družbo skozi vse Harryjeve dogodivščine delala Rupert Grint in Emma Watson. Za njeno naklonjenost sta se na začetku skupne poti potegovala tako Daniel kot Rupert, a kot je rdečelasec dejal v nekem intervjuju, Emmo po desetih letih prijateljevanja gledajo kot sestro, in ne več kot potencialno dekle.

V spodnji fotogaleriji si lahko pogledate, kako se je skozi leta spreminjala najbolj priljubljena čarovniška trojica - Harry Potter, Hermiona Granger in Ron Weasley.