Joe Jackson je mnoge presenetil z intervjujem na podelitvi nagrad BET, v katerem je s precej neprizadeto držo govoril predvsem o smrti največjega zvezdnika na svetu, hkrati pa v pogovor vpletel še oglas za svojo založbo. Foto: EPA
Joe Jackson je mnoge presenetil z intervjujem na podelitvi nagrad BET, v katerem je s precej neprizadeto držo govoril predvsem o smrti največjega zvezdnika na svetu, hkrati pa v pogovor vpletel še oglas za svojo založbo. Foto: EPA
Neverland
Truplo Michaela Jacksona bodo po poročanju svetovnih medijev prepeljali na ranč Neverland, ki ga je pevec kupil leta 1988. Prav tam pa naj bi se že konec tedna (petek) oboževalci lahko poklonili Michaelu Jacksonu. Foto: EPA
Bankovec
Na priljubljenem dražbenem portalu eBay lahko izbirate med številnimi spominki. Foto: eBay

Smrt enega najboljših glasbenih izvajalcev, ki je pretresla ves svet, še naprej polni časopisje. V raznoraznih intervjujih se oglašajo nekdanje varuške, žene in prijatelji, ki razkrivajo podrobnosti iz Michaelovega zasebnega življenja.

Veliko zanimanja pa vzbuja tudi pevčeva oporoka, ki naj bi jo že ta četrtek predložil eden izmed številnih Michaelovih odvetnikov. Oporoka, ki bo kmalu razkrila, komu pripada pevčevo premoženje, naj bi bila njegova zadnja, v medijih pa sta se pojavili še najmanj dve oporoki, ki pa naj bi bili starejši. Jacko je v oporoki iz leta 2002 svoje premoženje razdelil materi Katherine, svojim trem otrokom ter več dobrodelnim organizacijam, poroča ameriški dnevnik Wall Street Journal, v oporoko pa ni vključen oče Joseph Jackson, s katerim se pevec ni razumel.

Otroci v skrb Michaelovi materi
Včeraj pa se je končala ena izmed številnih bitk, ki bodo sledile po Michaelovi smrti. Sodišče je namreč odločilo, da bo za Jackove tri otroke (12-letni Prince Michael, 11-letna Paris in 7-letni Prince Michael II.), skrbela njegova 79-letna mati Katherine. Sodišče je Katherine imenovalo tudi za začasno skrbnico pevčevega premoženja, ki vključuje tudi delno lastništvo posestva Neverland in avtorske pravice za pesmi skupine The Beatles.

V "boj" za spominke
Po smrti enega izmed najboljših umetnikov vseh časov pa si na priljubljenem dražbenem portalu eBay vsi oboževalci Michaela Jacksona potegujejo za več kot 55 tisoč predmetov (številka konstantno narašča) , ki so povezani z umrlim pevcem. Poleg številnih glasbenih plošč, CD-jev, kaset in videokaset si lahko na omenjenem portalu priskrbite avtograme, značke, postre, majice, avtomobilske nalepke in spletne domene, izklicna vrednost ene izmed njih dosega vrtoglavih 15 milijonov dolarjev.

V spodnji fotogaleriji si lahko pogledate, kolikšna je izklicna vrednost nekaterih predmetov, na spletni strani eBay pa si lahko ogledate, kolikšna je izklicna vrednost drugih predmetov.