Lady Gaga rada opozarja na pravice gejev in lezbijk. Foto: EPA
Lady Gaga rada opozarja na pravice gejev in lezbijk. Foto: EPA
Bono
Bono je Vanity Fair 'obarval' afriško. Foto: EPA

Pevka bo tako izbirala, razporejala in urejala vsebine v izdaji, ki se bo na vlakih podzemne železnice znašla 17. maja. Metro je sicer mednarodno založniško podjetje v švedski lasti, glavni sedež pa ima v Londonu.

Ker je Lady Gaga odkrita in zagreta zagovornica pravic istospolnih, naj bi največ prostora v "svoji" številki namenila prav vprašanju enakopravnosti gejev in lezbijk oziroma pravic drugačnih. Njen novi album, ki bo izšel 23. maja, poudarja prav to drugačnost, saj nosi naslov Born This Way.

Kakšno nalogo ste dobili ob rojstvu?
Pri Metroju bodo enemu izmed bralcev izpolnili tudi veliko željo, da bi se srečal z eno najpriljubljenejših glasbenic ta hip, saj bodo sprožili nagradno akcijo, s katero bodo izbrali njenega uredniškega pomočnika. Zmagovalec bo moral napisati najboljši esej o vprašanju človekovih pravic.

"Bomo videli, kaj oboževalcem pomenijo besede 'Takšen sem bil rojen'. Sama pravim, da sem bila rojena pogumna, to je moja življenjska naloga. Rojena sem bila, da sledim svojim umetniškim pogledom. Se zaziram vase. Ste tudi vi bili rojeni z namenom, da bi širili pogum?" je zapisala na svoji strani.

Nekoliko drugačen pogled
Časopisi se sicer radi odločijo, da uredniško taktirko za en dan prepustijo v roke znanim osebnostim. V tej vlogi so se tako na primer že preizkusili pevec skupine U2 Bono, ki je julija leta 2007 uredil Afriki posvečeno izdajo revije Vanity Fair in z delo navdušil. "Vedno sem si predstavljal, da bom postal novinar, če kdaj neham peti," je takrat dejal.

Elton John je na svetovni dan boja proti aidsu, prvega decembra lani, uredil priznani The Independent, še en britanski pevec James Blunt pa je pokazal uredniške sposobnosti pri naboru tem za številko Metroja.

Penelope Cruz je za eno številko prevzela v svoje roke "usodo" francoskega Vogua, Jennifer Aniston pa je bdela nad vsebino februarske številke revije Harper's Bazaar. V njej se je preizkusila tudi kot novinarka, saj je izprašala igralsko kolegico Nicole Kidman - a iz nje potegnila le malo novih, še neslišanih zgodb.