Lupita Nyong’o je članica pretežno ženske igralske zasedbe v Črnem panterju: Wakanda za vedno. Foto: Reuters
Lupita Nyong’o je članica pretežno ženske igralske zasedbe v Črnem panterju: Wakanda za vedno. Foto: Reuters

Igralec Chadwick Boseman je zaslovel z vlogo T'Challe oziroma Črnega panterja v istoimenskem filmu franšize Marvel. Film je bil velika uspešnica, a Boseman je zaradi raka na debelem črevesu leta 2020 umrl. To, da se bori z zahrbtno boleznijo, je vedel le malokdo, zato je njegova smrt osupnila ne le oboževalce po vsem svetu, ampak tudi njegove soigralce.

Ekipa se je deset mesecev po Bosemanovi smrti znova zbrala na snemanju nadaljevanja filma, ki so ga poimenovali Črni panter: Wakanda za vedno, ki si ga je že mogoče ogledati v kinodvoranah. Tako v prvem kot drugem delu igra tudi Lupita Nyong’o, ki upodablja Nakio, nekdanje dekle Črnega panterja.

Lupita Nyong’o in Chadwick Boseman na premieri Črnega panterja februarja leta 2018 v Londonu. Foto: AP
Lupita Nyong’o in Chadwick Boseman na premieri Črnega panterja februarja leta 2018 v Londonu. Foto: AP

"Ko smo se spet zbrali na snemanju, nihče ni mogel dojeti, da Chadwicka ni več. Zelo težko nam je bilo. A dan za dnem nam je bilo lažje, saj smo bili skupaj in vsi smo se spopadali z enako stisko – bili smo del iste ekipe v prvem filmu, v drugem pa smo skupaj skušali prebroditi žalost ob njegovi smrti," je deala Nyong'o.

Dodala je: "Zato je bilo snemanje na neki način kot terapija. Ko je umrl, so veljali strogi protikoronski ukrepi in številni med nami smo morali biti v karanteni. Ko sem izvedela za njegovo smrt, sem bila nekaj dni popolnoma sama, podobno je bilo z drugimi. Zato smo šele na snemanju dobili priložnost, da skupaj žalujemo. Ta izkušnja me je naučila, da je pogreb zelo pomemben in zakaj je nujno, da si vzamemo čas za žalovanje in to počnemo z najbližjimi. Na tak način se lažje spoprimemo z izgubo."

"Ko smo se znova zbrali v izmišljeni deželi Wakanda, je bil to pravi kraj – kraj, kjer smo vsi ustvarili tesno vez s Chadwickom, zato smo se lahko spominjali vseh pogovorov in dogodivščin z njim," je še dodala zvezdnica. Vloga Nakie je sicer njena prva, ki jo je upodobila v dveh filmih.

"Ne bi se mogla bolj strinjati z besedami, ki jih je na pogrebu izrekla Chadwickova žena Simone. Dejala je, da je bil Chad človek, ki si je vzel čas, a niti minute ni vrgel v prazno. O tem velikokrat razmišljam. Poskušam biti še bolj iskrena in odprta, s tem mu izkazujem čast in zagotavljam, da bo njegova zapuščina živela večno," je še dodala Nyong'o.