Madonna je že večkrat javno povedala, da ji Guyeva permisivna vzgoja ni pri srcu, hkrati pa je izjavila tudi, da svojih otrok ne namerava omejevati pri 'nabiranju življenjskih izkušenj'. Foto: Reuters
Madonna je že večkrat javno povedala, da ji Guyeva permisivna vzgoja ni pri srcu, hkrati pa je izjavila tudi, da svojih otrok ne namerava omejevati pri 'nabiranju življenjskih izkušenj'. Foto: Reuters

Popzvezdnica se je skoraj dva meseca po tem, ko so 16-letnega Rocca 28. septembra aretirali, javno oglasila in v izjavi za tabloid povedala, da gre za "družinsko zadevo". "Svojega sina imam zelo rada. Storila bom vse, kar lahko, da mu izkažem potrebno podporo in prosim vas, da v tem času spoštujete našo zasebnost," je izjavila 58-letna Madonna.

Ameriški in britanski tabloidi so se šele v zadnjih dneh dokopali do informacij o tem, da je bil Rocco, ki v Londonu živi s svojim očetom Guyem Ritchiejem, konec septembra aretiran zaradi posedovanja manjše količine marihuane in izpuščen s plačano varščino. Kot piše Daily Mail, so ga policisti zasačili v soseski Camden, potem ko so se Ritchiejevi sosedje iz petične soseske Primrose Hill pritožili zaradi njegovega "kajenja mamil".

Ravno nekaj tednov pred aretacijo ga je obiskala slavna mama, potem ko se je končala osem mesecev dolga bitka za skrbništvo z odtujenim možem, režiserjem filmov Pljuni in jo stisni in Sherlock Holmes.

Guy "sina zastrupil" proti Madonni?
Spor med Madonno in Ritchiejem se je začel decembra lani, potem ko sina ni želel pripeljati k mami v New York za praznike, čeprav je sodišče odločilo, da to mora storiti. Po večkratni "izmenjavi mnenj" med odvetniki nekdanjih zakoncev sta končno prišla do sporazuma, da bo Rocco živel pri očetu na Otoku, kjer hodi v šolo in ima prijatelje (med drugim se druži s še enim sinom slavnih staršev, Brooklynom Beckhamom), mama pa ga bo redno obiskovala.

Povod za spor naj bi bila Roccova odločitev, da razvpito stroge mame ne bo več spremljal na turneji, pozneje je Madonna trdila, da je Guy "sina zastrupil" proti njej, bila naj bi mnenja, da je njegova vzgoja preveč permisivna.

Rocco ima po materini strani še 20-letno polsestro Lourdes (Madonna jo je rodila v razmerju z osebnim trenerjem Carlosom Leonom) ter 11-letnega polbrata Davida in 10-letno sestro Mercy, ki ju je popzvezdnica (Davida še skupaj z Ritchiejem) posvojila iz Malavija. Guyu Ritchieju pa so se v zakonu z manekenko Jacqui Ainsley, s katero sta skupaj od leta 2010, rodili še trije otroci, najstarejši ima pet, najmlajši dve leti.