Mel Gibson, kakršnega nismo vajeni. Foto: Reuters
Mel Gibson, kakršnega nismo vajeni. Foto: Reuters
Mel Gibson
Enega največjih filmskih zvezdnikov Mela Gibsona se tudi dva meseca po incidentu še marsikdo izogiba. Foto: EPA
Mel Gibson
Mel Gibson se ne želi spremeniti v pošast, ki vsepovprek žali ljudi. Foto: EPA

Režiser filma Kristusov pasijon se je znašel na naslovnicah vseh svetovnih časnikov, ko so ga policisti dobili pijanega za vozilom. Hkrati je možem postave izrekel nemalo kletvic s protisemitskimi izjavami pa je užalil številne Jude.

V intervjuju z Diano Sawyer v oddaji Good Morning America je Gibson dejal, da je boj z odvisnostjo težek, vendar je vesel, da je že 65 dni zdržal brez pitja.

Ni še konec!
Hollywoodski zvezdnik je pomiril ljubitelje svojih filmov in dejal, da njegova kariera zaradi omenjenega incidenta še ni končana in da bo še naprej snemal filme. Prav tako si bo prizadeval, da ga alkohol ne bi ponovno spravil v težave.

"Vse, kar človek lahko naredi, je, da stopi korak naprej in ponovno zaživi," je za ABC dejal Gibson.

Sveže obrit in oblečen v jeans in modro majico je igralec Sawyerjevi priznal, da je začel piti dva meseca prej, preden so ga zalotili policisti 28. julija v Malibuju .

Zasvojenost je kot zobna krema
"Leta minevajo, vse je v najlepšem redu, potem pa se ti kar naenkrat vse podre, ko ti nekdo ponudi tekilo. Ko si enkrat zasvojen, poti nazaj ni več. To je tako, kot če bi hotel zobno kremo, ki si jo že nanesel na zobno krtačko, spraviti spet v tubo," pojasnjuje zvezda filmov Pobesneli Max in Smrtonosno orožje.

V intervju s Sawyerjevo je Gibson sploh prvič v medijih javno spregovoril o škandalu, ko so psovke kar deževale in njegovih ust. Med najbolj grobimi izjavami so se znašle številne protisemitske: "Pof***ni Judje ... Judje so odgovorni za vse vojne na svetu." Potem naj bi Gibson, ki je znan kot goreč katoličan, namestnika šerifa Meeja vprašal: "Ste vi Jud?" Ob prihodu na policijsko postajo je Gibson opazil neko narednico in se zadrl: "Kaj pa gledaš, sladka joškica?"

"Zadnja stvar, ki si jo želim, je, da bi bil takšna pošast," se je zagovarjal Avstralec.

Prizadete popolnoma razume
50-letni Gibson je še dejal, da se zaveda, da nekateri ljudje v Hollywoodu z njim zaradi incidenta ne bodo več želeli delati.

"Zelo sem žalosten, ker se zavedam, da sem z izjavami prizadel in prestrašil veliko ljudi, zato jim tudi ne zamerim, če z menoj ne bodo želeli imeti opravka," še dodaja režiser.