Gibson se opravičuje že cel teden. Foto: Reuters
Gibson se opravičuje že cel teden. Foto: Reuters
Jodie Foster v naročju Mel Gibsona
Jodie je Melova prijateljica že desetletje. Foto: Reuters/AP

Filmski producent Dean Devlin, jud, pravi, da je Gibson, ki je stresal jezo nad judi, ko je bil aretiran prejšnji teden zaradi vožnje pod vplivom alkohola, eden njegovih najboljših prijateljev v Hollywoodu.

"Mel antisemit nima nobenega smisla. Vendar pa je alkoholik, in čeprav to ne opravičuje njegovih besed, verjamem, da je iz njega govorila bolezen."

Ne prenaša ga dobro
Tudi igralka Jodie Foster meni, da pijanost ne opravičuje bolečih izjav, a dvomi, da ima GIbson, s katerim je zaigrala v filmu Maverick, predsodke do judov: "Je antisemit? Absolutno ne. A ni nikakršna skrivnost, da je vedno bil hudo bitko z alkoholizmom." Čeprav je bilo javno prepričanje, da je bil Gibson trezen od zgodnjih 90. let, nekateri ljudje blizu igralca in režiserja, trdijo, da ga že leta sem in tja zanese. Devlin pravi, da je bil ob nekaterih takih priložnostih z Melom in da ta postane popolnoma druga oseba, kadar ga ima malo pod kapo: "Precej grozljivo je."

Se bo spet postavil na noge?
Gibsona so ta teden obtožili vožnje pod vplivom alkohola, Fosterjeva pa verjame, da se bo 50-letnik opomogel od zadnjega udarca: "Bil je sijoč primer tega, kako nizko se lahko spustiš, ko si mlad, pa se vseeno spet dvigneš. Svoje okrevanje je vzel zelo resno, zato vem, da je dovolj močan, da bo preživel tudi to."