Foto:
Foto:
Krsta
Pozorni opazovalci so ugotovili, da se krsta iz Staples centra ni vrnila na pokopališče. Kje torej je, se sprašujejo ameriški mediji. Foto: Reuters

Potem ko se je vse od pevčeve smrti pisalo o tem, kdaj in kje ga bodo pokopali, je bilo pričakovati, da se bo po spominski slovesnosti v losangeleškem Staples centru, ko so se od Jacksona poslovili oboževalci, prijatelji in sorodniki, pozornost preusmerila kam drugam.

A zdaj so mediji (večinoma tisti onstran luže) našli novo kost za glodanje - intenzivno se ukvarjajo predvsem s tem, kje bodo pevca pokopali, saj je, kot poroča agencija Reuters, "lokacija krste z Jacksonovimi posmrtnimi ostanki zavita v tančico skrivnosti".

Ne bo počival na Neverlandu
Sorodniki kralja popa, sodeč po javno dostopnih podatkih, kalifornijskih oblasti niso zaprosili za dovoljenje za pokop na Jacksonovem ranču Neverland, zato se predvsem rumeni mediji mrzlično sprašujejo, kje bo pevčev zadnji dom. Po uradnih podatkih naj bi do pogreba krsto hranili na pokopališču Forest Lawn, a fotografi in novinarji so po natančnem opazovanju ugotovili, da krste iz Staples centra niso pripeljali nazaj tja. Jacksonova družina ob tem molči.

Stroški 1,4 milijona dolarjev, gledanost 31,1 milijona ljudi
Sicer pa so se ameriški mediji razpisali tudi o stroških spominske slovesnosti, ki si jo je v živo ogledalo 17.000 oboževalcev, prek televizijskih sprejemnikov in spleta pa na milijone ljudi. Po podatkih družbe Nielsen Media Research, ki se ukvarja za analizami gledanosti, je samo v ZDA prek malih zaslonov spektakel spremljalo 31,1 milijona ljudi.

Mesto Los Angeles pa je za ohranjanje varnosti in usmerjanje prometnega režima v okolici Staples centra, kjer se je zbralo okoli milijon pevčevih oboževalcev, porabilo 1,4 milijona ameriških dolarjev - večino stroškov so sicer predstavljale nadure malo več kot 4.000 varnostnikov in drugih uslužbencev, ki so varovali okolico Staples centra in pokopališče Forest Lawn, kjer so se že dan prej do pevca poslovili njegovi najbližji.