Ameriška in francoska prva dama - prijateljici ali tekmici? Foto: EPA
Ameriška in francoska prva dama - prijateljici ali tekmici? Foto: EPA

V neavtorizirani biografiji 42-letne zvezdnice Carle Bruni-Sarkozy je zapisano veliko pikantnih podrobnosti, ki odkrivajo dva različna obraza prve dame Francije. V javnosti se kaže kot dobrodelna in vdana gospa, v resnici pa ji naj bi bilo mar le zase.

V knjigi je med drugim zapisano, da naj bi bila Carla ljubosumna na Michelle Obama, saj bi ji ta lahko 'ukradla' naslov najprivlačnejše in najelegantnejše prve dame sveta. Žena ameriškega predsednika Baracka Obame naj bi spregledala Brunijino dvoličnost, zato ne želi, da bi jo mediji preveč povezovali z njo in njun odnos označevali kot prijateljskega.

Michelle tega nikoli ni rekla
Novinarka je v knjigi opisala tudi pogovor med prvima damama. Marca naj bi Carla vprašala Michelle, kakšno je življenje v Beli hiši, Michelle pa naj bi odgovorila: "Ne sprašuj. To je pekel. Tega ne morem prenašati."

Michellina predstavnica za odnose z javnostmi Katie McCormick Lelyveld je izjavo zanikala: "Prva dama tega nikoli ni rekla," poročajo na CBS news. Njeno izjavo so zanikali tudi na francoskem veleposlanišvu v Washingtonu: "Besede, ki so jih pripisali prvi dami, niso bile nikoli izrečene."

Predstavnik za odnose z javnostmi s francoskega veleposlaništva Emmanuel Lenain je sporočil tudi: "Gospa Bruni-Sarkozy se distancira od vsebine knjige Skrivno življenje, ki ni bila avtorizirana in zato so za vsebino knjige odgovorni njeni avtorji."

John Dickerson, politični analitik iz CBS News, meni, da bi ta Michellina izjava lahko več škode naredila, če bi v javnost prišla prej, ko prve dame še niso poznali: "Ljudje, ki ne marajo Michelle Obama, bodo verjeli tej anekdoti, ne glede na to, ali je resnična ali ne. Ko je bila Michelle še nepoznana, bi bila lahko taka izjava veliko bolj boleča, ampak zdaj jo ljudje poznajo kot prvo damo in jo imajo večinoma radi."