"Sporne" fotografije, na katerih Michelle prihaja z letala Air Force One v kratkih hlačah, so šokirale mnoge Američane. Foto: yahoo.com

Michelle Obama, ki velja za pravo modno ikono, pojavila pa se je tudi na naslovnici Voguea, je prva dama, ki ruši meje tudi v načinu oblačenja. Že ko se je Michelle na inavguracijskem plesu 20. januarja pojavila v dolgi šifonasti in z bleščicami posuti toaleti slonokoščene barve z eno naramnico, je bila prva dama poleg pozitivnih, deležna tudi nekaterih negativnih kritik. Nekateri so namreč menili, da je Michelle odkrila preveč kože.

Še več prahu kot ''obleka na eno ramo'' pa so vzdignile Michelline kratke hlače, ki so po mnenju mnogih neprimerno oblačilo za prvo damo ZDA. V ameriški javnosti se je tako vnela razprava, kakšna oblačila so primerna za prve dame.

Medtem ko nekateri pravijo, da so kratke hlače povsem primerno oblačilo za družinski izlet v vročem Grand Canyonu, drugi menijo, da so lanene hlače bolj primerne za prvo damo ZDA ter da bi morala Michelle tudi z načinom oblačenja spoštovati predsedniški urad.