V videosporočilu, ki sta ga zakonca objavila na igralčevem profilu na Instagramu, sta razkrila, da se je na dobrodelno akcijo odzvalo 65.000 posameznikov, ki so prispevali k uresničitvi zastavljenega cilja, zbrati 30 milijonov ameriških dolarjev. Mila Kunis je ob tem poudarila, da donacija morda res ne bo ustavila krize v Ukrajini, "a bo njihov skupni napor ublažil položaj mnogim, ki se podajajo v negotovo prihodnost".

"Storila bova vse, kar lahko, da zagotoviva, da bo izkaz podpore, ki ste jo namenili s sodelovanjem v kampanji, imel kar največji učinek pri tistih, ki potrebujejo pomoč," je nadaljeval Kutcher. Ob tem pa je obljubil: "Sredstva še vedno prihajajo, midva pa bova z vsakim dolarjem ravnala, kot da je prišel iz najinega žepa."

Po podatkih na spletni strani platforme za množično financiranje GoFundMe se je na računu nabralo že skoraj 35 milijonov ameriških dolarjev, sredstva pa je darovalo že več kot 70.000 ljudi.

Igralcema je uspelo nagovoriti predvsem "običajne" ljudi, saj so zneski večinoma relativno nizki (med 10 in 100 dolarji), kar nekaj posameznikov pa je namenilo tudi višje zneske (več tisoč dolarjev). Največ je po podatkih s spletne strani prispeval ameriški poslovnež Larry Ellison (deveti najbogatejši Američan), ki je daroval pet milijonov dolarjev, med darovalci pa so tudi dobrodelni skladi in organizacije, ki so jih ustanovili znani obrazi.

Vsem sta se igralca iz srca zahvalila, obenem pa pozvala sledilce, naj "ne nehajo darovati" – bodisi v okviru njune akcije bodisi kateri koli od številnih dobrodelnih organizacij, ki se posveča reševanju ukrajinske begunske krize, "saj je to šele začetek izjemno težke in dolge zgodbe".

Mila Kunis je bila, kot je znano, rojena v Ukrajini, v mestu Černivci, in čeprav se ima 38-letna zvezdnica danes za "ponosno Američanko", je vseeno tudi ponosna Ukrajinka. "Ukrajinci so ponosni in pogumni ljudje, ki si zaslužijo našo pomoč v teh težkih časih," je igralka, ki je s starši v ZDA emigrirala pri osmih letih, dejala pred dvema tednoma ob predstavitvi kampanje.

"Dogodki v Ukrajini so uničujoči. Na nobenem kraju na svetu se ne bi smel dogajati tak nepravični napad na človečnost," je še opozorila Mila in pojasnila, da skušata z Ashtonom čim bolj pomagati vsem prizadetim v spopadih. Denar bo namenjen organizacijama Flexport in AirBnB, ki pomagata pri urejanju prenočišč in opreme za ukrajinske begunce v nekaterih evropskih državah, sta še pojasnila pred tedni.