Kate se je med snemanjem Krožne ceste pošalila: 'Včasih sploh ne vem, ali je moj mož Leo ali Sam, saj kar naprej govorim le o Leu.' Foto: EPA
Kate se je med snemanjem Krožne ceste pošalila: 'Včasih sploh ne vem, ali je moj mož Leo ali Sam, saj kar naprej govorim le o Leu.' Foto: EPA
Rebecca Hall
Mendes je z Rebecco zaradi gledaliških predstav preživel veliko časa. Bi lahko res bila njegova (nova) usodna ženska? Foto: EPA

A tokrat ne pred filmskimi kamerami, ampak v resničnem življenju. Britanski zvezdnici je šel po gobe še drugi zakon, tokrat z oskarjevcem Samom Mendesom, s katerim sta bila skupaj sedem let.

In pretreseni Kate je ramo za tolažbo in jok nastavil nihče drug kot njen dvakratni soigralec Leo, s katerim ju vse od snemanja Titanika veže tesno prijateljstvo.

"Kot brat in sestra"
Katin prijatelj je dejal: "Leo in Kate sta od Titanika kot brat in sestra. Ko sta čez nekaj let ponovno združila moči v Krožni cesti (mimogrede, režisersko palico pri tem filmu je vrtel prav Katin zdaj že nekdanji mož Mendes), pa sta se povezala še bolj. Kate je vedno oboževala Lea kot človeka in verjame, da mu lahko zaupa in pove vse. Ko sta zaigrala Rose in Jacka v Titaniku, sta bila oba še zelo mlada, zato bi lahko rekli, da sta skupaj odrasla, tako osebnostno kot poklicno."

Vir je dodal še, da je Titanik oba izstrelil med zvezde, zato sta lahko takrat, ko sta spoznavala svet blišča in bogastva, lahko razumela le drug drugega, kaj doživljata. "Leo je bil vedno Katina 'skala'."

Krožna cesta - tudi pri Kate in Samu?
34-letna oskarjevka je po objavi novice o ločitvi z dvema otrokoma in dobro prijateljico, prav tako britansko igralko Emmo Thompson, odpotovala v Mehiko. Čeprav je predstavnik para zatrdil, da je šlo za povsem "prijateljski razhod", s katerim sta se oba strinjala, pa rumeni mediji "vrtajo" naprej in iščejo vzroke za ločitev.

Po nekaterih namigovanjih naj bi se prelomnica v odnosu Kate in Sama zgodila že na snemanju Krožne ceste, saj sta takrat Leo in Kate pred Samom, ki je vse skupaj režiral, posnela nekaj vročih spolnih prizorov. Krožna cesta, ki pripoveduje o naveličanosti in ujetosti para v predmestno življenje, bi tako lahko govorila prav o dolgčasu, ki je vladal v zakonu Mendes-Winslet.

Morda pa se zrno resnice skriva tudi v govoricah, da je Kate obupala nad Samom, ker je ta razvil zelo tesno prijateljstvo z mlado igralko, 27-letno Rebecco Hall. Podobno kot Leo za Kate naj bi bila prav privlačna temnolaska tista, h kateri se je "ranjeni" Mendes po ločitvi zatekel po razumevanje in tolažbo. "Kate je ves čas motilo, da se je Sam tako zbližal z Rebecco, saj je popolnoma njegov tip - mešanica pameti in lepote," je dejal Katin prijatelj.