Najbolj znan po vlogi v filmih o Črnem panterju.
Najbolj znan po vlogi v filmih o Črnem panterju.

Kot so zapisali v reviji, si je igralec, ki ga verjetno najbolj poznamo po njegovi vlogi v filmu Črni panter, naziv najprivlačnejšega moškega zaslužil s svojim aktivizmom in dobrodelnostjo, poleg svojega videza seveda. Pohvalili so njegova prizadevanja za pravice temnopoltih Američanov in za njihovo pravičnejšo obravnavo v filmski industriji.

"To je zares dober občutek," je ob novici, da je prejel priznanje, dejal Michael B. Jordan. "Moja pokojna babica je zbirala številke revije in tudi moja mama in sestre jo berejo. Gotovo bo ta številka zasedla posebno mesto v njihovi zbirki."

Novico je igralec sporočil v večerni pogovorni oddaji Jimmy Kimmel show, kjer se je na odru pojavil zamaskiran. Gledalci oddaje so nato ugibali o njegovi identiteti, dokler niso uganili njegovega imena.

Revija naziv najprivlačnejšega še živečega moškega na svetu podeljuje že jubilejno 35. leto, med prejšnjimi dobitniki pa so John Legend, Dwayne Johnson, Chris Hemsworth, Idris Elba, Adam Levine, Channing Tatum in David Beckham. Poleg videza, ki je seveda pomemben, žirija upošteva tudi druge vidike moške privlačnosti, kot so prijaznost, šarm in dobrodelnost.

V Newarku rojeni igralec je karierno pot začel na televizijskih zaslonih v različnih serijskih vlogah, dokler ni zaigral v filmskih uspešnicah. Prvič je nase opozoril z upodobitvijo Oscarja Granta v filmu Postaja Fruitvale, ki mu je prinesla tudi več uglednih filmskih nagrad. Poleg omenjene vloge glavnega zlobneža v filmu o temnopoltem superjunaku je nastopil tudi v glavni vlogi serije filmov o Adonisu Creedu, sinu boksarske legende iz serije filmov Rocky.