V seriji je Jones deset sezon igral neuspešnega sina Jaka, njegovega očeta pa je upodabljal Jon Cryer. Foto: Reuters
V seriji je Jones deset sezon igral neuspešnega sina Jaka, njegovega očeta pa je upodabljal Jon Cryer. Foto: Reuters
Glavna zvezda serije je bil sicer vse od začetka Charlie Sheen, ki ga je pozneje nadomestil Ashton Kutcher. Foto: Reuters

Ljubitelji serij so Jonesa spoznali kot mladega in neustrašnega Jaka, ki je s Charliejem Sheenom (pozneje ga je nadomestil Ashton Kucher) in Jonom Cryerjem tvoril trojico glavnih igralcev v Dveh možeh in pol.

Pri 17 letih je služil približno 280.000 evrov na epizodo. A kljub visoki plači je bil Jones samo navaden najstnik: "Hodil sem v šolo, čistil svojo sobo in rinil v težave," je dejal v nedavnem pogovoru za revijo People.

Ko je njegov lik maturiral, je začel dobivati vedno bolj zahtevne zgodbe, ki pa so bile za mladega igralca prevelik izziv.

Jones je v eni najuspešnejših humorističnih serij v zgodovini televizije sodeloval deset let, nato pa se je za duhovno oskrbo obrnil k eni izmed krščanskih cerkva v Kaliforniji, ki je nato na spletu tudi objavila njegov poziv k "bojkotu" serije. V posnetku je dejal, da sočen in neposreden humor ni v skladu z njegovim dojemanjem Biblije.

Med študijem ekologije na učilišču v Koloradu se je prepisal na študij judaizma. Nato pa je začel spoznavati različne verske prakse. To je privedlo do tega, da se je še bolj začel zanimati za krščanstvo.

"Pretekla tri leta sem bil vključen v različne verske organizacije. Trenutno pa se poskušam odmakniti od vseh programov, ki so organizirani kot poslovni modeli. Zanima me, kje bom pristal, ne da bi me organizacije ocenjevale, ali sem dober ali slab. Veliko časa sem razmišljal o temnih kotičkih sveta, zdaj pa se samo zabavam na mestih, kjer sem," je dejal Jones.

Mladenič zdaj razmišlja samo še o svetli prihodnosti. "Ne počutim se več, kot da je vsak moj korak kot korak po minskem polju," je še dodal 23-letni igralec. Jones je hkrati priznal, da mu je bil všeč odhod na univerzo, saj se je tako tudi umaknil od oči javnosti.

Trenutno si je vzel odmor, toda kot pravi, se bo vrnil v šolske klopi, da zaključi študij. A kot priznava, pušča vrata, da se vrne k igri.