Temperamentna manekenka z eno izmed svojih pomočnic. Foto: Reuters
Temperamentna manekenka z eno izmed svojih pomočnic. Foto: Reuters
Naomi Campbell
Campbellova zapušča sodišče, kjer se je morala zagovarjati zaradi napada. Foto: Reuters

Brackova je, kot je razvidno iz tožbe, ki jo je vložila v četrtek, Campbellovo obtožila napada, nadlegovanja in povzročanja čustvene stiske v več incidentih, ki so se začeli mesece po tem, ko je začela delati zanjo februarja leta 2005.

Brackova je vložila tožbo proti 35-letni Campbellovi v času, ko se ta z manhattenskimi tožilci pogaja o priznanju krivde za napad, potem ko je bila obtožena, da je v enega svojih uslužbencev januarja zalučala telefon po prepiru glede izginulih hlač iz džinsa. Supermanekenka je to obtožbo označila za "povsem neresnično", vendar se je morala hišna pomočnica Ana Scolavino zdraviti zaradi poškodb na glavi.

Odvetnik Brackove, Gerald McCarthy, je povedal, da sta se njegova stranka in manekenka spoznali na ženskem stranišču v pariškem nočnem klubu, kjer je bila Campbellova razburjena zaradi "okvare na obleki". Brackova je manekenki pomagala in nanjo naredila tako velik vtis, da jo je zaposlila.

V obtožnici Brackove je zapisano, da je Campbellova kmalu začela vrsto besednih, fizičnih in čustvenih napadov na tožečo stranko, ki je utrpela "tako fizične kot čustvene poškodbe." McCarthy je še povedal, da je Campbellova njegovo stranko leta 2005 napadla večkrat, in sicer v Braziliji, Maroku ter v svojem newyorškem stanovanju. Njegova stranka je z manekenko ostala tako dolgo, kot je, "ker sta jo prevzela njena slava in življenjski slog", saj jo je manekenka pogosto jemala s seboj na srečanja s slavnimi in bogatimi. Vendar pa je incident julija 2005 po njegovih besedah sodu izbil dno. Campbellova naj bi izjavila nekaj, zaradi česar je Brackova začela misliti, da je manekenka prepričana, da ji krade in je zato po nekaj dneh dala odpoved.

Brackova v tožbi, ki jo je vložila na vrhovnem sodišču zvezne države New York, od Campbellove in njene družbe Omi Ltd. zahteva nenavedeno vsoto denarja za prestane bolečine in trpljenje. Predstavnica za javnost Campbellove ni bila dosegljiva za komentar.

Vzkipljiva Campbellova ima dolgo zgodovino težav s svojimi uslužbenci. Leta 2003 jo je tožila nekdanja pomočnica, v katero je po njenih besedah Campbellova v svojem stanovanju dve leti predtem v napadu jeze zalučala telefon. Avgusta 2004 se je manekenka v istem stanovanju stepla s svojo služkinjo, ki je trdila, da jo je Naomi udarila po obrazu. Campbellova pa je služkinjo Millicent Burton obtožila, da je ona začela pretep.

Prejšnji mesec je neka druga služkinja, Gaby Gibson, vložila tožbo proti njej zaradi poškodb, zaposlitvene diskriminacije in napada.